Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 18°C

485’İNCİ RANDEVUDA 34 BİN HATİM

485’İNCİ RANDEVUDA 34 BİN HATİM
19 Ocak 2018 15:38

GEÇTİĞİMİZ yılın Aralık ayının ikinci cumasından itibaren Erzurum’daki 30 camide okunmasına başlanılan Bin Bir Hatimler’de 485’nci randevu, 34 bin 575 hatimle noktalandı. Bu yıl 30 bin sınırının hayli üstüne çıkılarak noktalanan Bin Bir Hatimler’in duası, her zamanka gibi Ulu Cami’de gerçekleşti.

Sabah saatlerinden itibaren Ulu Cami’nin yolunu tutan vatandaşlar, “tarihi mabedde tarihi bir gün” daha yaşattılar. İçeride neredeyse üst üste yığılan en az 10 bin kişinin okunan dualara “amin” dediği Ulu Cami’nin dışında da ciddi bir kalabalık oluştu.

Havanın soğuk olmasına aldırış etmeyen vatandaşlar, Bin Bir Hatimler’in manevi havasını tenefüs etmek için, biri birleriyle yarıştı.

Geçtiğimiz yıl 484’ncüsü tekrarlanan, bu yıl 485’ncisi ile devam eden Bin Bir Hatimler’in 486’ncısı için de şimdiden kavilleşildi.

5 ASIRDAN BERİ DEVAM EDEN BİR GELENEK

Neredeyse 5 asırdan beri devam eden Bin Bir Hatimler’de bu yıl 30 bin sınırının aşılması ve hatta çok da üstüne çıkılması, hemen herkese “maşallah” dedirtti.

Merkezi Ayazpaşa Camii olmak üzere, Erzurum’daki 30 farklı camide okunan hatimlere, çeşitli il ve ilçelerden de takkı geldi. Yetkililer, ayrıntılı bilgiyi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söylediler.

İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın duası, merkezi sistem aracılığıyla  tüm camilerde dinlendi.

Bin Bir Hatimler’in duası için düzenlenen programa Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanısıra, Diyanet İşleri Başkanlığı Din eğitimi Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ve Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt da katıldı.

Kılınan cuma namazının ardından, tıklım tıklım dolu olan caminin boşalması hayli zaman aldı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.