Dolar 32,4208
Euro 34,6292
Altın 2.494,86
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ABDURRAHMANGAZİ MEZARLIĞI’NDA CUMA ZULMÜ!

ABDURRAHMANGAZİ MEZARLIĞI’NDA CUMA ZULMÜ!
4 Ağustos 2017 11:30

ERZURUM‘un ikinci büyük mezarlığı olan ve her gün ortalama 7-8 cenazenin defnedildiği Abdurrahmangazi Mezarlığı’nın tozlu, toprak yolları, vatandaşa “illallah” dedirtiyor.

Daha çok cuma günleri mezarlıkların yolunu tutan vatandaşlar, özellikle Abdurrahmangazi Mezarlığı’nda çile çekiyor, işkence görüyor. Yolları asfalt bekleyen mezarlığın halinin içleracısı olduğunu belirten vatandaşlar, “Buralar da elbet bir gün düzelecek, yollar asfaltlanacak. Ama bu işin bir de kuralı olması lazım. Biz bu kadar işkenceyi çektikten sonra, ilerisinde yol asfaltlansa ne anlam ifade eder” diye konuşuyorlar.

MEZARLIK ZİYARETİ, ZULME DÖNÜŞÜYOR

Yakın geçmişte hayatını kaybeden çoğu vatandaşın defnedildiği Abdurrahmangazi Mezarlığı, özellikle cuma günleri “acısı yeni” ölü yakınlarının akınına uğruyor. Hava sıcaklığının ortala 30 derece ve üstünde seyrettiği Erzurum’da, mezarlık ziyaretleri, toz, toprak nedeniyle zulme dönüşüyor.

Vatandaşlar, diriler kadar ölüleri de rahatsız eden bu keşmekeşliğe ivedilikle son verilmesini istiyor. Asri Mezarlık’ta da yolların ve ihate duvarlarının onarım beklediğini belirten vatandaşlar, “Asri Mezarlık yine iyi. Acaba Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Bey’in yolu hiç Abdurrahmangazi Mezarlığı’na düştü mü, buradaki rezaleti gördü mü? Hemen her cuma buraya geliyor, haftalardır aynı çileyi ve sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu rezalete en kısa zamanda son verilmesini bekliyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.