Dolar 32,5888
Euro 34,8254
Altın 2.495,83
BİST 9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ZAM, ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLACAK

ZAM, ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLACAK
11 Ekim 2022 12:39 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2022 12:57

ASGARİ ücrette yapılacak artışlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu durumun sonrasında uzmanlardan konu ile ilgili ücret tahminleri gelmeye başladı. Bakan Bilgin bu konuya değinerek uyarılarda bulundu.

“İnceleme yapılacak, rakamlar belirlenecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan “zam” açıklamalarının ardından asgari ücret hakkında uzmanlardan çok farklı rakam tahminleri yapılırken Bakan Bilgin’den bir uyarı yapıldı.

Asgari ücretin bir rakam yarışı olmadığını ifade eden Bilgin, “Asgari ücret benim tarafımdan da karar verilecek bir husus değil. Asgari ücreti için bir tespit komisyonu bulunuyor. Enflasyon değeri incelenecek ve asgari ücret tespit komisyonunca bu rakam belirlenecek.” şeklinde konuştu.

“Enflasyonun üzerinde artış yapılacak”

2023 zammı için açıklamada bulunan Bakan Nebati, enflasyonun üstünde bir zam yapılacağına işaret ederek, “2022 senesinden bu zamana kadar asgari ücretli çalışanlar enflasyonun karşısında ezdirilmedi. Asgari ücret için enflasyonun takribi 3 katı oranında artış bulunuyor. Enflasyon rakamı için düşüncemiz bu kadar yüksek değildi. Zaten memur maaşları buna göre güncelleniyordu. Yılbaşında da asgari ücretli için enflasyonla artış sağlanıyor. Bundan dolayı bu sene enflasyonda sapma yaşandığı için özellikle memur maaşı yükseltildiği için asgari ücrette de fiyat artırımına gidildi. Asgari ücrette enflasyonun üzerinde bir artış sağlanacak.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.