Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

AYDEMİR: AHISKA TÜRKLERİ’NE YAPILAN ZULMÜ UNUTMAYACAĞIZ

AYDEMİR: AHISKA TÜRKLERİ’NE YAPILAN ZULMÜ UNUTMAYACAĞIZ
16 Kasım 2016 08:16
19-bo

AHISKA Türkleri’nin vatanlarından sürgün edilişlerinin 72. yılı münasebetiyle TBMM’de bir konuşma yapan Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Gerek sürgün sırasında ve gerekse sonrasında büyük zulüm gören, maddi ve manevi işkencelere tabu tutulan, buna ragmen direnişlerini kahramanca sürdüren yüreğimizin bir parçası Ahıska Türkleri’ne yapılan zulmü biz de unutmuyoruz, unutmayacağız” dedi.

ASRIN YÜZKARASI BİR OLAYDIR

Erzurum’un Tortum, Oltu, Olur gibi ilçelerinde yaşayan insanlarımızın önemli bölümünün Ahıska Türkleri’nden oluştuğunun altını çizen İbrahim Aydemir, “Yüreğimizin bir parçası, kanımız, canımız Ahıskalı kardeşlerimizin vatanlarından hazin sürgününün 72’nci yıl dönümündeyiz. Asrın yüz karası bu sürgünün muhatabı Ahıska Türkleri, sürgün esnasında ve sonrasında akıl almaz maddi, manevi işkencelere tabi tutulmalarına rağmen, kahramanca dirençleri sayesinde inançlarından en ufak bir taviz vermeyerek milli kimliklerini ve imanlarını muhafaza etmeyi başarmışlardır” dedi.
Ahıska Türklerinin mücadelelerinin çok mübarek olduğuna vurgu yapan Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜM MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLMUŞLARDIR

“Bu mücadele, iman ve azmi, kendileri gibi vatanları işgal edilen, sürgüne tabi tutulan tüm mazlum milletleri örnek teşkil eden bir kutlu cihattır. Bu uğurda şehit olanları rahmetle yad ediyorum. Doğu Türkistan başta olmak üzere, komünist rejimlerden, emperyalistlerden zulüm görerek şehit olanlara da Fatihalar gönderiyorum ve bir not düşüyorum. Ak siyaset bütün mazlum milletlere olduğu gibi Ahıskalılara da sonuna kadar sahip çıkacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu noktadaki tavrı, dünya ölçeğinde yeni bir hat oluşturmuş, artık zalimler kadar mazlumlara sahip olanların da sesi çıkar hale gelmiştir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.