Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 21°C
Sal 18°C
Çar 15°C

BU MEZAR HİÇ YAKIŞMIYOR

Erzurum’u Birinci Meclis’te temsil eden, duruşu, dürüst kişiliği ve demokrat tavrı ile hafızalarda derin izler bıkrakan Hüseyin Avni Ulaş, ölümünün 74’üncü yıldönümünde ne hatırlandı, ne de anıldı! Hüseyin Avni gibi, Erzurum’un Kümbet Köyü’nden olan ve İstanbul’da ikamet eden Harita Mühendisi İhsan ataman, 23 Şubat günü Kandilli Mezarlığı’na gitti ve Hüseyin Avni Ulaş’ı hem dua ve fatihalarla andı, hem de iç burkan görüntüler kaydetti.

BU MEZAR HİÇ YAKIŞMIYOR
24 Şubat 2022 08:09

DEMOKRASİ tarihimizin ilk demokrat milletvekilleri arasında önde gelen, Atatürk’e, “Paşam” diyerek hitap etmesine rağmen, yaptığı muhalefet nedeniyle sanki Atatürk’e karşı çıkmış, isyan etmiş gibi gösterilen Erzurumlu Hüseyin Avni Ulaş, ölümünün 74’üncü yıldönümünde ne hatırlandı, ne de anıldı.

Aslen Erzurum’un Palandöken İlçesi’ne bağlı Kümbet Köyü’nden olan, ilk eğitim yıllarını memleketinde tamamlayan, daha sonra da İstanbul’a giderek Vefa Sultanisi Hukuk Mektebi’ni bitiren ve avukat olarak hayata atılan Hüseyin Avni Ulaş’ın Kandilli Mezarlığı”ndaki bakımsız kabri, gören herkesin içini burkuyor.

KAYINPEDERİ İLE AYNI MEZARDA

Haksızlıklar karşısında susmayan, dürüst kişiliği ve kimseye “eyvallah” etmeyen duruşunu aydın kişiliği ve dürüstlüğü ile süsleyen, öldüğünde de Kayınpederi İsmail Hakkı Paşa’nın kabrine defnedilen, onunla koyun koyuna yatan Hüseyin Avni Ulaş’ın mezarına, aynı köyden olan hemşehrisi Harita Mühendisi İhsan Ataman, ölüm günü olan 23 Şubat’ta ziyarette bulundu.

Erzurumlu olmasına rağmen, özellikle sosyal ağlarda bilinçli-bilinçsiz doğum yeri farklı il ve ilçelerde gösterilen Hüseyin Avni’ye sahip çıkan İhsan Ataman, “Hüseyin Avni Ulaş tam bir Erzurum beyefendisi ve dadaştır. Onun kimliğini tartışmaya açmak, Atatürk karşıtı gibi göstermek, sanki başka yerlerde doğmuş gibi yalan yanlış bilgilerle zihin bulandırmak beyhude bir çabadır” dedi.

BİR ANIT ESER YAPILSIN

Hüseyin Avni Ulaş’ın yattığı mezarın elden geçirilmesi ve adına yakışır şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten İhsan Ataman, bu konuda hem İstanbul’daki dernek ve vakıflara, hem de Erzurum’daki belediye başkanlarına, “Hüseyin Bey’e sahip çıkın” çağrısı yaptı. Hüseyin Avni Ulaş’ı doğru bildiği yoldan asla dönmeyen, cesur, vatansever bir aydın, bir dürüst kişilik olarak tanımlayan Ataman, Kümbet Köyü’nde de bir anıt eser yapılması gerektiğinin önemine işaret etti. erzhaber

TIKLAYIN, İZLEYİN!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.