Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

AZİZİYE’DEN KURALINA GÖRE OYUN!

AZİZİYE’DEN KURALINA GÖRE OYUN!
5 Ağustos 2018 16:28

SAHİP olduğu termal tesisleri ve sıcak su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmanın gayreti içinde olan Aziziye Belediyesi, önümüzdeki günlerde çermik festivali düzenleyecek.

Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, önemli bir gerçeğin altını çizdi, “Termal turizm, kış turizmi kadar önemli bir potansiyeldir, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerekir. Tesislerimizde doluluk oranı neredeyse yüzde 90’lar seviyesinde. Termal turizm, Erzurum açısından çok önemli bir kaynak. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Bu yıl 10-12 Ağustos tarihleri arasında 3’üncüsü düzenlenecek olan çermik festivali ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Orhan, termal turizm potansiyelini ve yapılan çalışmaları, çarpıcı rakamlar vererek açıkladı.

Ilıca’nın yatırım yapılabilir bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Orhan, termal tesislerin yıllık doluluk oranınınortalama yüzde 65’ler seviyesinde olduğunu belirtti, daha profesyonel bir işletme mantığı ile oranın yüzde 100 seviyelerine çıkarılabileceğini kaydetti.

TERMAL POTANSİYEL İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Erzurum’da yüz yıllardan beri var olan termal su kaynaklarının mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini kaydeden Başkan Orhan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“- Biz kış turizmi ile termal turizm entegrasyonunun Türkiye’de görülmemiş bir konsept sağlayacağına inanıyoru. Bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştireceğimiz festivalimizi, sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Kış aylarında, kayak için Erzurum’a gelenlere biz de akşam termal keyfini yaşatmak istiyoruz. Bu düşüncemizi hayata geçirebilirsek, Erzurum önemli bir turizm potansiyeli elde etmiş olur.”

AMACIMIZ BİRLİĞİ TESİS ETMEK

Çermik festivali ile asıl amaçlarının sosyal belediyecilik hizmetlerini yaygınlaştırmak, bu sayede de birlik beraberlik duygularını ön plana çıkartmak olduğunu anlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, daha sonra şunları söyledi:

“- Çermik festivali sayesinde bir araya gelmek, dolayısıyla birlik ve beraberlik duygusunu birlikte yaşamak ve kaynaşmak, aynı zamanda termal potansiyellerimizin tanıtımını yapmak istiyoruz. Büyük bir sıcak su potansiyelimiz var ama, tanıtım noktasında yeterli beceriyi gösteremiyoruz. Beş yıldızlı otel konforunu kesinlikle aratmayan tesislerimize yaz-kış insanlarımızı bekliyoruz. Yaz tatili nedeniyle revaçta olduğumuzu söyleyebilirim. Özellikle Van’dan çok sayıda insan tesislerimizden yararlanmak için Erzurum’a geliyor. Yine Karadeniz’den de hatırı sayılır sayıda müşteri talebi ile karşı karşıyayız.”

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Başkan Orhan, konuşmasının sonunda Erzurum’dan ücretsiz ring seferleri ile vatandaşların festival alanına ulaşımının sağlanacağını söyledi. Üç gün sürecek festivalin 10 Ağustos akşamı 17-30’da kortej yürüyüşü ile başlayacağını hatırlatan Orhan, festivalde çocuklar için uçurtma etkinlikleri yapılacağını, kuzu ve buzağı yarışmaları düzenleneceğini, son gün de konserlerin ardından havai fişek gösterileri ile katılımcılıra unutulmaz saatler yaşatacaklarını ifade etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.