Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 15°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C

BABACAN GECE ANSIZIN GELDİ

PARTİ TEŞKİLATLARININ DÜZENLEYECEĞİ ETKİNLİKLERE KATILMAK ÜZERE DOĞU KARADENİZ GEZİSİNE ÇIKAN DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN, İL BAŞKANI VAHİT BİNGÖL’ÜN DAVETİNİ KIRAMADI VE BİR GECELİĞİNE ERZURUM’DA MOLA VERDİ, BU ARADA STK TEMSİLCİLERİ VE BASIN MENSUPLARI İLE BİRARAYA GELDİ.

BABACAN GECE ANSIZIN GELDİ
20 Temmuz 2022 14:55 | Son Güncellenme: 20 Temmuz 2022 16:03

PARTİSİNİN düzenleyeceği il ve ilçe programlarına katılmak üzere Doğu Karadeniz gezisine çıkan, İl Başkanı Vahit Bingöl’ün davetini kırmayarak Erzurum’a sürpriz bir ziyarette bulunan ve geceyi burada geçiren; bu arada onuruna verilen akşam yemeğinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hem ülke gündemini değerlendirdi, hem de İstanbul Kandilli Mezarlığı’nda yatan, mezarlığı ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı tel tel dökülen Hüseyin Avni Ulaş’ın kabrine sahip çıkılması için kendisinden istenilen destek talebini, konuyu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na ileteceği sözü vererek kabul etti.

THY’NİN RÖTAR ALIŞKANLIĞI

Sabah saatlerinde Bayburt’tan başlayarak uzun soluklu bir Doğu Karadeniz gezisi başlatacak olan Ali Babacan, THY’nin rötar yapmayı alışkanlık haline getiren tarifeli uçağı ile dün akşamın geceye evrilen bir vaktinde Erzurum’a geldi. Hava limanında partilileri tarafından karşılanan Ali Babacan Palan Otel’e geçti, burada sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları ile akşam yemeği yedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yemek sonrası bir konuşma yapan DEVA İl Başkanı Vahit Bingöl, kendilerini kırmayarak Erzurum’a gelen Genel Başkan Ali Babacan’a teşekkür etti. Ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik  sorunlara değinen Başkan Bingöl, konuşmasında sn derece iddialı sözler sarfetti, “Yapılacak ilk seçimde ya tek başımıza iktidara gelecek, ya da birinci parti olacağız” diye konuştu.

DEVA Partisi olarak Erzurum’da giderek yükselen bir performans gösterdiklerini, bunu; yaptırdıkları anket çalışmalarının da ortaya koyduğunu belirten Bingöl, “Şu anda yüzde 18’lik oy oranı ile Erzurum’da ikinci partiyiz. Ancak seçimlere kadar birinci parti olacağız” iddiasında bulundu.

MEZARLIĞI HATIRLATTIK, SÖZ ALDIK

Daha sonra kürsüye davet edilen Ali Babacan da ekonomi ağırlıklı konuşmasında; Hüseyin Avni Ulaş’ın da adını anarak önemli mesajlar verdi. Konuşmasının son bölümünde yöneltilen soruları cevaplandıran Ali Babacan’a, erzurumdanhaberler olarak, Hüseyin Avni Ulaş’ın İstanbul Kandilli Mezarlığı’nda bulunan ve ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı tel tel dökülen mezarlığını hatırlattık, “Siz altılı masanın bir mensubu olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir konumdasınız. Sizden rica etsek konuyu sayın İmamoğlu’na iletip, Hüseyin Avni Bey’in mezarına sahip çıkmasını ister misiniz?” şeklinde yaptığımız değerlendirmeyi memnunlukla karşıladı, “İsteğinizi not ediyorum, merak etmeyin gereğini yapacağım” sözü salonda alkışlarla karşılandı.

Ali Babacan, yaklaşık 45 dakika kadar süren konuşmasında özetle şu görüşleri dile getirdi:

HÜSEYİN AVNİ BEY’İN SÖZLERİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR…

“- Milli mücadele günlerimizin ateşinin yakıldığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı şehrimizde, Erzurum’da, bir kez daha aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum’un mertliğinden, içtenliğinden sitayişle bahsetmiştir.

Millî Mücadelenin karargâhı olan 1. Meclis’te Erzurum mebusumuz ‘Cepheleri tutacak olan adalettir’ diyen Hüseyin Avni Bey’in bu sözleri bugün de yolumuzu aydınlatıyor…

– Milli mücadelenin üzerinden bir asır geçti ama bugün Erzurum’un sosyal ve ekonomik olarak geldiği nokta gerçekten bizi üzüyor.

Ülkeyi yönetenler, bu durumu görmüyor, dert etmiyor. Çünkü artık halkı duymuyorlar, görmüyorlar. İktidardakiler, yıllarca kendilerine inanan, güvenen, desteğini esirgemeyen insanları görmemeyi tercih ediyor.

– Ülkenin temerrüt riskini gösteren 5 yıllık CDS 900 baz puanı aştı. Bu konudaki uyarıyı yaptım. Tarihe bir not düştüm. Bunu bir siyasetçi olarak değil, ülkesini seven bir vatandaş olarak yaptım.

Temerrüt ne demek biliyor musunuz? Dünyadaki krizleri iyi bilen bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Ülkemiz perişan olur. İnsanlar perişan olur.

Parayla bile benzin mazot bulanmaz. Günde 6 saat, 8 saat, 10 saat elektrik kesilir. Koskoca ülke doğalgaz kıtlığı yaşar.Esnaf dükkanının kapısına kilit vurur. Çiftçi toprağını ekemez. Pazarda tezgâha sebze meyve gelemez. Emekli için torunuyla gezmek tamamen hayal olur. Onun için derhal hükûmetin aklını başına devşirmesi gerekiyor.

– Bugün, hükûmetin Merkez Bankası’ndan elini eteğini çekmesi ekonomimiz için bir hayat memat meselesidir. Onun için Beştepe’nin derhal ama derhal millete masal anlatmayı bırakması gerekiyor.

Türkiye artık yatırım yapılması çok zor bir ülke haline geldi. Yatırım yapılmadığında ne olduğunu Erzurum iyi bilir. Yatırım olmazsa işsizlik olur. Şu anda Türkiye işsizlikten kırılıyor. Gençler okuldan mezun oluyor ama iş bulamıyor. Ev genci oldular resmen. Sabahları yatakta, geceleri ayaktalar. Ayakta dediysem odalarında hapisler.

– Biz bu gidişatı durduracağız. Bunun için yatırımı çekmek lazım. Yatırımı yükseltmek için öncelikle sağlam bir demokrasi lazım. Güçlü bir hukuk zemini ve güven veren bir yönetim lazım. Dış politikada akıl lazım, itibar lazım. Makroekonomik dengeleri yeniden kurmak lazım.

Ekonomik kriz, üretimi çok ciddi biçimde etkiledi. Maliyet sorunları ve döviz krizi üreticiye çok büyük darbe vurdu. Tarım ve hayvancılık da bundan nasibini aldı. Bu tür stratejik sektörleri asla kaderlerine terk edemeyiz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.