Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

YENİDEN REFAH’TA NELER OLDU, ÇAT ANLATTI

YENİDEN REFAH’TA NELER OLDU, ÇAT ANLATTI
28 Şubat 2024 15:04 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2024 15:24

ERZURUM‘da son günlerin en çok konuşulan ve merak edilen konularının başında gelen, “Yeniden Refah Partisi’nin büyükşehir belediyesi adaylık başvurusu neden kabul edilmedi?” sorusuna, başvurusu zamanında yapılmadığı için kabul edilmeyen adayı Sadık Çat’tan ağır suçlamalarla birlikte açıklamalar geldi.

Babunec Kafe’de basın mensupları ile kahvaltı sofrasında buluşan Sadık Çat, açıklamalarında Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanlığı görevinden alınan Adnan Bozan’ı, ismini vermeden topa tuttu.

İl seçim kuruluna adaylığı ile ilgili başvurunun kasıtlı olarak geç yapıldığını ve evrakların başvurusu kabul edilmesin diye eksik verildiğini öne süren Sadık Çat, ana başlıklar halinde şu iddiaları sıraladı:

ADAY OLARAK İLAN EDİLDİM

“- İsmim 20 Şubat 2024 tarihinde genel merkez tarafından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi.

Saat 16.25’de Evraklarımın İl Seçim Kuruluna ulaşmadığını öğrendim. İl başkanımıza ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık. Bunun üzerine Yakutiye İlçe Başkanlığı’mızdaki arkadaşlarımızı görevlendirdik.  Arkadaşlarımız saat 16.55’de İl Seçim Kurulu’nda hazır bulundular.

Büro küçük bir yer, iki masadan oluşuyor. Orada bir karmaşa oluştu. Karmaşayı biz de canlı olarak dinliyor, arkadaşlarımızı takip ediyoruz. Görevli müdür, ‘bu yetki belgesi geçersizdir’ diyor. Saat 16.59. Müdür evrakları almamakta direndi. Telefonun sesini dışarı verdirerek ‘Bir şehrin kaderi ile oynuyorsunuz. Halkın iradesine duvar çekiyorsunuz’ dedim. Zaman geçtikten sonra, ‘Hemen ulaştırın evraklarınızı alalım’ denildi. İşte evraklar elimde. Tam 3 dakikada 20 kişinin evrakları teslim alınmış. Burada kasıt var.

KANUN HERKESE AYNI DEĞİL Mİ?

İstanbul’da yaşanan başvuru olaylarından birisi bizim yaşadıklarımıza benzer. Biz evraklarımızı saat 16.55’de götürmüşüz, saat 17.14’de tutanakla teslim alınmış. Bu başvuru bizce geçerli. Kanun herkese aynı işlemeli. ‘İstanbul’dakine tamam, Erzurum’dakine tamam değil’ denilebilir mi?

Gelişmeler sonrası itiraz ettik, ancak İl Seçim Kurulu, üçe bir kararla başvurumuzu reddetti.

BU, BİR ŞEBEKE İŞİ

Yaşanılanlar sadece İl Seçim Kurulu ya da YSK’nın değil, kendi içimize konuşlanmış, karşı tarafa çalışan belli birtakım insanların, bir şebekenin işi. İl başkanının acil şekilde görevinden alınması da her şeyi açıklıyor.

İl Başkanı, partimizin SKM Başkanlığı tarafından saat 13.30’da aranıyor ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismim veriliyor. O saatten sonra 2 evrağın Seçim Kurulu’na verilmesi gerekiyor. İl Başkanı (Adnan Bozan) bunu yapmak yerine, kapıları kilitleyor, evrakları da beraberinde götürüyor. Karar defterini bile almış, götürmüş. Sonrasında, hem inkar ediyor hem de evrakları yeni il başkanına teslim ediyor. Bu ne perhriz bu ne lahana turşusu?” Haber ve Fotoğraflar Furkan Akkök

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.