Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BAŞKAN ÜNAL’IN ÖLÜMÜ ÜZÜNTÜ YARATTI

BAŞKAN ÜNAL’IN ÖLÜMÜ ÜZÜNTÜ YARATTI
11 Ekim 2016 08:09 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2016 09:05

01-unal

ERZURUM,’un “ilk” Büyükşehir Belediye başkanı olarak kayıtlara geçen Mehmet Ali Ünal, tedavi gördüğü hastanede, 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mehmet Ali Ünal, seçilmiş belediye başkanıyken, Erzurum’un statüsünün değişmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş ve “kurucu büyükşehir belediye başkanı” olarak belediyenin yeni birimlerinin oluşumunda önemli rol oynamıştı.

Erzurum Belediyesi’nde görev yapan Mehmet Ali Ünal, 1984 seçimlerinde DYP adayı olarak, Anavatan Partisi’nden Necati Güllülü’ye karşı aday olmuş, fakat seçilememiş, ancak 1989 yerel seçimlerinde yine Güllülü’ye karşı aday olmuş ve seçimi kazanmıştı.

Eski bir belediyeci olan Ünal, bunun avantajlarından yararlandı ve belediyede yürütülen bütün işlere hakim olması ile, özellikle de imar çalışmalarına ve şehiriçi ulaşım hizmetlerine ağırlık vermesiyle bilindi.

Şehiriçi ulaşımını rahatlatmak amacıyla çok sayıda yeni belediye otobüsü satınaldı.

Mehmet Ali Ünal’ın son hizmet döneminde, Erzurum Belediyesi yeni bir kimlik kazandı ve büyükşehir statüsüne alındı. Ünal, bu sayede Erzurum4un ilk büyükşehir belediye başkanı olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayan M. Ali Ünal, Gürcükapı Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrasında defnedilecek.

erzurumdanhaberler.com ailesi olarak Mehmet Ali Ünal başkanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.