Dolar 32,3295
Euro 35,0781
Altın 2.306,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BBP İL BAŞKANI’NDAN FIRSATÇILARA SİTEM

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ ERZURUM İL BAŞKANI AHMET EŞREF YILMAZ, HÜKÜMETİN DAR GELİRLİ İNSANLARI EV SAHİBİ YAPMAK AMACIYLA BAŞLATTIĞI DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İMKANINDAN YARARLANMAK İSTEYEN İNŞAAT FİRMALARINI VE MÜTEAHHİTLERİ UYARDI.

BBP İL BAŞKANI’NDAN FIRSATÇILARA SİTEM
12 Ocak 2023 19:12 | Son Güncellenme: 14 Ocak 2023 21:42

HÜKÜMETİN yeni ev alacak vatandaşlar için uygulamaya koyduğu “düşük faizli konut desteği” projesini yerinde bulduklarını belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, bazı konut yapı şirketlerinin fırsatı ganimet bilmelerine isyan etti, yetkilileri fırsatçılarla mücadeleye çağırdı.

  • Enflasyon sebebiyle bir çok sektörde durgunluk yaşanırken, hükümetin yeni ev alacaklara yönelik olarak başlatmış olduğu (0,69) düşük faizli konut desteğini yerinde bulduklarını belirten Başkan Ahmet Eşref Yılmaz, bu imkanı fırsat olarak gören inşaat firmalarını sorumluluk almaya ve ellerini taşın altına sokmaya çağırdı. Başkan Yılmaz, yayınladığı bildiride şu görüşlere yer verdi:

ASLA DOĞRU BULMUYORUZ



“- İnşaat sektörü; bağlı iş kollarının sağladığı potansiyelle ülkemizin lokomotif sektörlerden birisi durumundadır.

Sektörde yaşanan durgunluğu hareketlendirecek, hem de evi olmayanlara, düşük faizle destek verecek olan uygulama her türlü takdirin ötesindedir.

Ancak, bu imkanı fırsat bilen kimi müteahhit ve firmaların ev fiyatlarında artışa gittiklerini görmekteyiz.

Bu  fırsatçılığı asla doğru bulmuyoruz.

Ekonomik sıkıntı yaşadığımız bu dönemde, tüm sektörler gerekirse kârlarından zararı göze almalı, ülkeye katma değer sağlayanlar olarak taşın altına ellerini koymalıdırlar.

Biz bu yapı firmalarının, faiz desteğini fırsat bilerek daire fiyatlarında gittikleri artışa itiraz edip, uyarıyorken şimdi de bu firmaların, kredi imkanını kullanıp ev almak için başvuranlara KDV ödememek için 600 bin liradan fazla fatura kesmediklerini duyuyoruz.

Bu durumun ilgili ve yetkili makamlarca acilen denetlenmesi gerektiğini belirtiyor, KDV ödemekten kaçan firma ve müteahhitlerin caydırıcı cezalara çarptırılmalarını savunuyoruz.

Herkes emek verdiği işi değerli kılmalı ancak, devletin teşvik ve desteğiyle müjdelenen vatandaş mağdur kılınmamalıdır!

Ya herkes üzerine düşeni yapacak, ya da gereğini yapmayanlar en ağır cezalara çarptırılacak.

Kimse Kaf Dağı’ndan kar bağışlamıyor!

Son söz olarak söylemek gerekirse: Vatandaşa sunulan imkana kimse engel olma hadsizliğinde bulunamaz!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.