Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

BÜYÜKŞEHİR FİDAN DA ÜRETECEK

BÜYÜKŞEHİR FİDAN DA ÜRETECEK
8 Eylül 2016 14:23 | Son Güncellenme: 8 Eylül 2016 14:30

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin önemli yatırımlarından biri olan ÇETAŞ Fidan Üretim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Askeri Havaalanı yolu üzerinde kurulan tesisin açılış konuşmasını yapan ÇETAŞ Genel Müdürü Semih Polat, tesisin teknik özelliklerini anlattı. Polat, fidan üretim merkezinin 16 dönümlük bir alan olarak yapıldığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, böylesi şirketleri kurarken amaçlarının Erzurum’a katma değer katmak ve özel sektöre öncülük etmek olduğunu bildirdi. Genel Sekreter Kiremitçi, “Bu şirketlerle özel sektörü de teşvik etmeyi istiyoruz. Bugün burada 5 milyon lira değerinde bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Hem süs çiçek üretimi ve hem de ihtiyaç duyulan ekipmanların imalatı burada gerçekleştirilecek” dedi.

DCIM100MEDIADJI_0802.JPGVali Yardımcısı Ayhan Terzi de, “Büyükşehir Belediyemiz her alanda var, boşluk görülen her yerde hemen bir çalışma başlatıyor. Süs bitkisi üretimi ve fidancılık alanında da tespit edilen boşluk bu güzel tesis ile kapatılmış oldu, şehrimize hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür ettiği konuşmasında, “Hizmet siyaseti kavramı, Türkiye’de en geçerli kavramlardan biridir. Bunu bizim siyasi adresimiz zemine yaydı. Belediyeler bu işin öncüsü oldu. Yaklaşık iki yılı aşkın zamandır Başkanımız her an, ‘Nasıl yaparım da hizmeti, Erzurum’a çok daha kalıcı kılar hale getiririm’ diye düşünüyor. Çok sayıda açılış yaptık. Bundan dolayı da kendisiyle övünüyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu.

ERZURUM YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, söz konusu yatırımın sadece Erzurum için değil bölge için de çok önemli olduğunu söyledi. Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kamu iktisadi teşebbüslerinden bir olan Çevre Temizlik, Ağaç, Peyzaj ve Enerji Ticaret Sanayi Anonim Şirketi (ÇETAŞ) tarafından 16 dönüme kurulan fidan üretim merkezi, bahçe market, sera ve şirket idari binasının Erzurum ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Sekmen, “Erzurum sürekli yeni bir hizmetle tanışıyor. Tabi belediyecilik denince aklımıza yeşil bir çevre, temizlik, peyzaj işleri geliyor. İşte bunları yapacak olan bir şirket kurduk. Biz bu şirketi büyütmeye çalışıyoruz. Bundan sonra sadece Erzurum değil çevre illere de hizmet verecek bir devlet şirketi oluşturuldu. Eğer siz modern bir şehircilik yapmak istiyorsanız mutlaka önemli adımlar atmanız lazım. İşte şehrimiz Anadolu’nun kadim şehirlerinden biri. Ama görüyoruz ki ağaçlandırma konusunda, çevre konusunda arzu edilen noktada değil. Bunun düzelmesi için belediyemiz gereken çalışmaları süratle devam ettiriyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.