Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ DÜŞMAN ÇATLATIYOR

ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ DÜŞMAN ÇATLATIYOR
27 Eylül 2023 17:57

GÜNDE ortalama 10 bin hastaya 321 poliklinikte hizmet veren Şehir Hastanesi’nin, üstün teknoloji ürünü tıbbi cihazları, yaşam destek üniteleri, donanımlı yoğun bakım ve tek kişilik odalarıyla uluslararası standartta hizmet verişinin yanında, sahip olduğu deneyimli ve donanımlı hekim ve yardımcı sağlık personeliyle “en iyi hizmet veren” A1 kategorisindeki hastaneler arasında yer aldığı belirtildi.

A1 SINIFINDA BİR HASTANE

Toplamda bin 670 hasta, 40 ameliyathane ve 298 yoğun bakım yatağına sahip bulunan, aynı anda 45 hastaya diyaliz hizmeti veren Erzurum Şehir Hastanesi, sahip olduğu özellikleriyle ülkemizin “en iyi hizmet veren hastaneleri” arasında ön sıralarda geliyor.

384 BİN METRAKERE KAPALI ALAN

Hastanenin 384 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet verdiğini belirten Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç Dr. İbrahim Hakkı Tör, hastane olarak rutin hizmetlerin dışında “özellikli işlemler” olarak ifade edilen robotik cerrahi, suda ağrısız doğum, nükleer tıp radyasyon onkolojisi ve medikal onkoloji hizmetleri ile fizik tedavi robotu, el robotu gibi son teknoloji ürünü tıbbi cihaz ve aletlerle bölge insanına hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını bildirdi.

PERSONELİN HEPSİ EĞİTİMLİ

Hastanenin 2020 yılının mayıs ayında, Kovid-19 salgınının en yoğun şekilde yaşanmaya başlandığı dönemde hizmete açıldığını bildiren Başhekim Tör, sadece yurt içinden değil, yurt dışından, Rusya, Gürcistan, İran, Irak ve Türk Cumhuriyetleri’nden gelen hastalara da hizmet verdiklerini kaydetti.

Yoğun bakım anlamında hizmet veren hastaneler içinde Erzurum Şehir Hastanesi’nin çok önde geldiğini hatırlatar Başhekim Tör, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“- Hastanemizde toplam 9 ayrı yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır. 2 öğretim görevlisi, 4 yan dal yoğun bakım uzmanı, 3 anestezi uzmanı, 2 yeni doğan yoğun bakım uzmanı, bir çocuk yoğun bakım uzmanı, 14 çocuk hekimi, 24 pratisyen hekim ve 17 asistan olmak üzere toplamda 67 doktor ile 220 hemşire ve 100 destek elemanının çalıştığı yoğun bakım ünitelerinde alanında eğitimli 320 personel hizmet vermektedir.”

Yoğun bakım ünitelerini “ciddi hayati risk taşıyan” hastaların tedavi gördüğü üniteler olarak tanımlayan Başhekim Doç. Dr. Tör, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

HİZMET ADINA NE YOK Kİ?

“- Hayati riskin en aza indirgenebilmesi açısından yoğun bakım ünitelerinde, ekipman kalitesi, personelin uzmanlığı ve hijyen gibi konular çok büyük öneme sahiptir. Hastanemiz bünyesinde yer alan yoğun bakım ünitelerinde hastalar, son teknolojiye sahip cihazlarla 24 saat gözetim altında tutulur. Yoğun bakım ünitelerinde uzman hekimler, hemşireler ve hasta bakımından sorumlu sağlık profesyonelleri görev yapar. Yoğun bakımlarda tedavi gören hastalarımızın tüm ileri düzey laboratuvar tetkikleri, dijital röntgen çekimleri, doppler ve ultrasonografi tetkikleri yapılır, ayrıca özel ekipman desteği ile BT (bilgisayarlı tomografi) ve MR (manyetik rezonans) hizmetleri de sunulur. Bunlara ek olarak vazopressör ilaçlar, mekanik ventilasyon, sürekli diyaliz gibi mekanik ve farmakolojik yaşam destekleri verilir.”

ÇALIŞANLARI KUTLADI

Erzurum Şehir Hastanesi Yoğun Bakım ve Reanimasyon Bölümü’nün modern teknolojik alt yapısıyla, gelişmiş yoğun bakım ünitelerine sahiplik yaptığını vurgulayan Başhekim Tör, ” Bu yoğun bakım ünitelerinde hastalara 24 saat boyunca multidisipliner yaklaşımla destek veren ve müthiş bir özveri ile çalışan her bir kendi alanında eğitimli personeller görev yapmaktadır..
Yoğun bakımda yatan hastalarımıza refakatçi kabul edilmediği için bakım ve beslenme gibi ihtiyaçları eğitimli personeller tarafından yapılmaktadır. Hastane Başhekimi olarak bu ünitemizde çalışan hekimlerimizi, hemşirelerimizi ve tüm personellerimizi gösterdikleri özveriden dolayı tebrik ediyorum dedi..

HASTA MEMNUNİYETİ HAYLİ FAZLA

Şehir Hastanesi’ni, eski Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesini de katarak büyüttüklerini hatırlatan Tör, yaptırdıkları anketlerde hasta memnuniyet oranının yüzde 95’ler seviyesinde olduğunu görmüş olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.