Dolar 32,5691
Euro 34,7564
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

GÖKYÜZÜ ŞEHRİ MANZARALARI

GÖKYÜZÜ ŞEHRİ MANZARALARI
23 Ağustos 2022 11:51 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2022 20:32

DÜNYANIN iki bin rakımda kurulu ender şehirlerinden birisi olan, karasal iklimin hemen tüm özelliklerinin yaşandığı Erzurum’da, nem oranının düşük oluşundan dolayı gökyüzü ister gece olsun ister gündüz, insanlara pırıl pırıl bir görüntü sunar.

Yaz aylarında, hele yağmur bulutları da saklambaç oynamaya çıkmışsa, güneşin doğum anında da batımı sırasında da inanılmaz güzellikte görüntüler ortaya çıkar; ve güneş battıktan sonra giderek daha belirginleşen ay ve yıldızların ışıl ışıl halleri, seyrine doyulmaz güzellikleri ile nefes keser.

ALTIN TEPSİ İÇİNDE İKRAM

Erzurum’da kuru ve berrak hava, fotoğraf tutkunlarına da adeta altın tepsi içinde reddi imkansız görüntüler ikram eder.

Şehrin yapay ışıklarından uzaklaşıp dağlara doğru yol alanlar, yıldızların, samanyolu galaksisinin altında kehkeşanları anarak yürüyor olmanın keyfini çıkartır, çektikleri fotoğraflarla da sosyal medya tutkunlarına nazire yaparlar.

Erzurum’un hızla tükenmeye ve kısalmaya başlayan sıcak gün ve gecelerinin sunduğu güzellikleri değerlendirmek niyetiyle yola düştüğümüz akşamların birinde; havuz suyuna yansıyan güneş ışıklarına objektifimizi çevirdiğimiz Olimpiyat Parkında müthiş güzelliklerin yanında bir de mucizeye tanıklık ettik.

DİKKAT ÇEKEN BULUT

Güneşin dağların arkasında tamamen kaybolduğu, bulutların karardığı, “olmaz diyordun, işte oldu akşam” dizelerinin kulaklarımızda çınlamaya başladığı sırada, okyanusun karanlık suları arasından süzülerek ortaya çıkan bir ince bulut dikkatimizi çekti.

Giderek büyüyen ve genişleyen, aynı anda çok hoş bir renge de bürünen bulut, belki üç beş dakika havada salına salına gezindikten sonra, ardında bir iz bırakmadan kayboldu, ya da okyanusun derinliklerine doğru kayıp gitti.

Gerek parkında, gerek bahçesinde, gerekse dağı, bağı, ovası ve tabyasında kimi vakit tan yeri ağarırken, kimi zaman gün batarken ortaya çıkan, çoğu insanın görmediği, göremediği, uykuya kurban ettiği Erzurum’un güzellik ve zenginliklerinden bir küçük kesiti, “işte bizim memleketimiz” diyerek gururla, göğsümüzü gere gere sunalım istedik.

Her günü, her anı, her gecesi ya da gündüzü farklı güzelliklerle dolu Erzurum’u takdim etmeyi bundan böyle daha sıklıkla sürdüreceğiz. Bizi izlemeye devam edin. erzhaber

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.