Dolar 32,5886
Euro 35,0441
Altın 2.459,83
BİST 9.861,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

HOŞGÖRÜNÜN BAŞKENT ŞEHRİ!

ERZURUM KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM DERNEĞİ ERSANDER OLARAK GEÇTİĞİMİZ AYLARDA SERGİ AÇMAK AMACIYLA GİTTİĞİMİZ YALOVA’DA, CADDE VE SOKAKLARDA ÖZGÜRCE DOLAŞAN, İŞYERLERİNİN İÇİNE KADAR GİREN KÖPEKLERİ VE O HAYVANLARA KARŞI İNSANLARIN HOŞGÖRÜLÜ YAKLAŞIMLARINI GÖRMÜŞ OLMANIN HAYRANLIĞINI YAŞAMIŞTIK.

1 Ocak 2023 16:56 | Son Güncellenme: 1 Ocak 2023 18:38

ÇEŞİTLİ nedenlerden dolayı Erzurum dışında yaşamak zorunda kalan Erzurumlular’ın çoğunlukla tercih ettiği illerden birisi Yalova.

Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) olarak geçtiğimiz aylarda bir etkinlik gerçekleştirmek amacıyla gittiğimiz Yalova’da, fırsat bulup çektiğimiz, her biri hoşgörünün somut göstergesi olan fotoğraflardan bir çalışma yaparak gecikmeli de olsa vefamızı hem Yalova’ya ve hem de Yalova’daki Erzurumlular Dernekleri’nin dost canlısı yöneticilerine gösterelim istedik.

Her birimizi fazlasıyla etkileyen görüntülere şehrin en işlek caddelerinde yer alan mağazalarda rastladık.

Aşılarının yapıldığı kulaklarındaki küpelerinden anlaşılan irili-ufaklı çok sayıda köpeğin özgürce dolaştığını, işyerlerinden içeriye girdiklerini, canlarının istedikleri yerlere uzandıklarını gördüğümüzde, hem hayvanların ürkek ve saldırgan olmayan hallerine ve hem de insanların hoşgörüsüne hayran kaldık.

Her birimizi fazlasıyla etkileyen görüntülerden oluşan bir videoyu, gecikmeli de olsa yayına hazırlayarak Yalova’nın, bize göre “hoşgörünün başkenti”nin güzelliklerini gözler önüne serelim istedik. erzhaber

TIKLAYIN İZLEYİN

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.