Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

ERZURUM DADAŞI, YİNE DESTAN YAZDI

ERZURUM DADAŞI, YİNE DESTAN YAZDI
16 Temmuz 2017 15:50 | Son Güncellenme: 16 Temmuz 2017 15:51

ERZURUM’da düzenlenen milli mücadele nöbetinde Dadaşlar tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi yine destan yazdı.

Polisevi önünde ay yıldızlı bayraklarıyla nöbet tutan Dadaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını Cumhuriyet Caddesi’ne kurulan dev ekranlarda izledi.

Kur’an-ı kerim tilaveti, ilahiler, mehteran gösterisinin gerçekleştiği milli mücadele nöbetinde vatandaşlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bize o tarihi günde Aziziye Destanı’nı hatırlatan Dadaşlar, bugün de yine destan yazıyor” dedi.

Konuşmasında, Dadaş’ın tarihin derinliklerinde yazdığı destanlardan bahseden Başkan Sekmen, tarihin tekerrür ettiğini ve yeni destanların art arda yazıldığını hatırlattı.

Tam 139 yıl önce Aziziye Tabyası’na koşan ecdadı gibi, bugün de bir çağrıyla sokaklara dökülen Erzurumlular’ın çaktığı kıvılcımın, bir alev topuna döndüğünü belirten Başkan Sekmen, “Dadaşların yazdığı bu destanın adı 15 Temmuz Direnişi’dir. Kısa zamanda Ankara’ya, İstanbul’a hatta memleketin her bir sathına ulaşan bu destanın adı İstiklal ve Hürriyet mücadelesidir” dedi ve şöyle devam etti:

NÖBETİMİZİ TUTUYORUZ

“Bugün de vatan mevzimizi, sokağımızı, meydanlarımızı doldurarak milli mücadele nöbetimizi tutuyoruz. Millet olarak o gece ‘Kanla yazılıp vatan’ diye okunan bu mübarek toprakların, bayrağımızın, ezanın ve imanın Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha idrak ettik. Şimdi de o tarihi anı yeniden yaşıyoruz. Yüce dinimiz İslam, bizlere tek ruh ve tek vücut olmayı emreder. Türkiye’yi küresel terör ve savaş arenasına çevirmek isteyen vatan haini FETÖ ve diğer terör örgütlerinin tek bir hedefi vardır. Ümmetimizin birliğine, vahdetimize ve tevhidimize namahrem eli değdirmek. Kanımızın son damlasına varıncaya kadar aziz vatan toprağını korumak her bir Müslüman’ın en temel vazifesidir.

Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için hiçbir fedakârlıktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz de.

Vatanımız, milletimiz, ezanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi, hürmet ve minnetle anıyorum. Destan yazdığımız o gece gazilik mertebesine ulaşan yiğitlerimize ve nene hatunlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bütün şehitlerimizin ruhları şad, makamları cennet olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.