Dolar 32,3835
Euro 35,0225
Altın 2.326,63
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İHRACATÇILAR, DÜNYAYA AÇILMAYA HAZIRLANIYOR!

İHRACATÇILAR, DÜNYAYA AÇILMAYA HAZIRLANIYOR!
30 Kasım 2016 04:52 | Son Güncellenme: 30 Kasım 2016 04:55

25-hrc

DOĞU Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), ihracatta yeni ülkeler belirlemek ve satışları artırmak amacıyla dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin organizasyonunda düzenlenen, ihracatta hedef pazarları belirleme ve bu bölgelere yapılan ihracatın artırılmasını sağlamaya yönelik projelerin tamamlanmasının ardından hazırlanan yeni UR-GE projelerinin, Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandığı belirtildi. DAİB’in, önümüzdeki iki yıl içinde gerçekleştireceği ‘‘Bölgemizdeki Gıda İhracatının artırılması’’ ve ‘‘İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’’ projeleriyle yeni pazarlar bulmak için dünyaya açılacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak DAİB’den yapılan yazılı açıklamada, özetle şu görüşlere yer verildi:

İHRACATA YATKIN FİRMALAR BELİRLENDİ

“- UR-GE projeleri kapsamında, sektörel kümelenme oluşturmayı amaçlayan DAİB, öncelikle ilgili sektörlerde faaliyet gösteren bölge firmaların güçlü-zayıf yönlerini, rekabetçi alanlarını ve ihracat potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla bir dizi çalışma yaptı.

İnşaat sektöründen 40, gıda sektöründen 20 olmak üzere toplam 60 firmanın, üretim tesislerinde yüzyüze görüşmeler yapıldı ve sonuçta ihracata yatkın 40 firma tespit edildi.

Bu firmalarda belirlenen ortak ihtiyaçlar doğrultusunda, Dış Ticaret Eğitimi, Uluslararası Pazrlama Eğitimi, Tedarik Zinciri, Planlama Üretim Yöntemleri Eğitimleri uygulamalı olarak verilerek, firmaların ihracata odaklanmaları ve yetkinliklerin artması sağlandı.”

FUAR KATILIMINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “Yakın coğrafyamızda bulunan ekonomik ölçekleri ve pazar potansiyelleri giderek artan ülkeler, bizim açımızdan hem ihracat ve hem de yerel yatırımlar açısından ciddi bir potansiyele işaret etmektedir. Bu doğrultuda, DAİB olarak bizler de inşaat ve gıda sektöründen başlamak üzere, bölge işletmelerimizin bu pazarda yer alması ve pazar payı alabilmesi açısından yoğun bir yurtdışı pazarlama sürecine girilmesi yönünde çalışma başlattık. Üretim kapasiteleri, ciroları, ihracatları, çalışan sayıları gibi kriterleri göz önünde bulundurarak, bölgemizdeki firmalarımızı İran, Azerbaycan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Irak ve diğer hedef ülkelerde gerçekleştirilecek fuarlara götürecek, ürün teşhiri ve pazarlama yapmalarını sağlayacağız. İhracatın gelişimi açısından fuar katılımını çok önemsiyoruz. Zira, katılım öngördüğümüz fuarlar söz konusu ülkelerde ilgili sektörlerdeki en önemli fuarlar olup, sektörün kalbi bu farlarda atmaktadır. Bu bağlamda, işletmelerimiz ile birlikte önümüzdeki iki yıllık süreci çok etkin değerlendireceğimizi ümit ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.