Dolar 32,5874
Euro 34,8578
Altın 2.495,97
BİST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

İNSAN SAĞLIĞININ HİÇE SAYILDIĞININ RESMİDİR

İNSAN SAĞLIĞININ HİÇE SAYILDIĞININ RESMİDİR
7 Ocak 2018 17:10

HABERCİLİKTE bazen öylesine ilginç fotoğraf ya da görüntüler kaydeder ki insan, altına hiçbir şey yazmaya gerek yoktur. O fotoğraf ya da görüntü her şeyi anlatıyordur.

İşte böylesine ilginç görüntüler bu sabah, Mahallebaşı’nda takıldı objektifimize.

Her yönüyle kollanması, korunması ve özelliğine uygun biçimde sürdürmesi için, azami gayretin gösterilmesi gerektiğine inanılan Mahallebaşı Pazarı‘nda, çok güzel görüntülerin yanında, insanın içini karartan ve “olamaz” dedirten bir manzara ile de burun buruna geldik.

Kim olduğu ve ehliyeti meçhul bir vatandaşın, karlar üzerinde “satmak” amacıyla kestiği kuzu ve o kesimden “pay almayı” düşleyen bir köpeğin görüntüsü, insan sağlığının ne kadar ucuz olduğu gerçeğinin bir göstergesi gibi geldi bize.

Geçimini bu yolla temin ettiği, çengelleri, o çengelleri astığı profil demirden yapılma paslı iskelesi ile belli olan bu vatandaşa, acaba daha sağlıklı bir ortamda çalışmasını yürüteceği küçük de olsa bir işyeri temin edilemez miydi?

Bir yönüyle et almakta zorlanan dar gelirli insanlara, “evlerine ucuza et götürme” imkanı sunan sokak kasabına, belediyeler tarafından sağlanacak bir imkanın, sağlık tehlikesini ortadan kaldırmasa bile, azaltabileceği düşüncesi çok daha insani geldi bize. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.