Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

YÜZLERCE PAYLAŞIM, ONBİNLERCE TIKLANMA…

YÜZLERCE PAYLAŞIM, ONBİNLERCE TIKLANMA…
14 Ekim 2016 03:07 | Son Güncellenme: 14 Ekim 2016 03:27

16-kprr

HALK BAĞRINA BASTI, VEFASINI GÖSTERDİ

ÜLKEYİ derinden sarsan ve dengeleri değiştiren hain darbe kalkışmasına teşebbüs edildiği saatlerde, kaçmak için çareler aradığı ve bir depoda saklandığı iftirası ile yıpratılmak istenen önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, olayı haber alır almaz saat 21.25 uçağıyla Ankara’ya gittiğini belgeleyen bilete atfen yaptığımız, “Kimdi o depoda saklandı, kaçacaktı diyen kahpe? Alın size 15 Temmuz akşamının bileti” başlıklı haberimiz, kamuoyunda inanılmaz derecede ilgi gördü, yankı buldu.

KİTLELER HAREKETE GEÇTİ

Mazisi daha çok yeni olan ve 2,5 aylık bir geçmişe sahip erzurumdanhaberler.com’da yayınlanan bilet haberi, dalga dalga yurt sathına yayıldı. Sosyal medyanın da gündemine oturan “Alın size 15 temmuz akşamı’nın bileti” haberi, 10-15 saat içinde bin 600’ü aşkın kişi tarafından paylaşıldı, on binlerce insan harekete geçti, mesajları ve yorumları ile Efkan Ala’ya desteklerini orta yere koydular.

Mütevazı bir takipçi kitlesine sahip bulunan ve yerel bazda, daha çok yurtiçi ve yurtdışında yaşayan Erzurumlular’a yönelik olarak yayın yapan lokal bir haber sitesinin, bir anda kitleleri harekete geçirmesi, “Halk, adamına sahip çıktı” şeklinde yorumlandı.

DARBECİLERE KARŞI PABUÇ BIRAKACAK BİRİSİ DEĞİLDİR

Efkan Ala’nın devletadamı terbiyesi ile tecrübe ve şekil kazanmış bir insan olduğu görüşünde birleşen vatandaşların, “adamına sahip çıkıp, bağrına basması” güzel bir vefa örneği olarak da gösterildi. Gerek valiliği, gerek Başbakanlık Müsteşarlığı ve gerekse İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemlerde vatanperver duruşundan ödün vermeyen yapısıyla Erzurumun’un gururu olan, özellikle hemşehrileri Oltulular tarafından yere-göğe sığdırılmayan Efkan Ala’ya, eskiden olduğu gibi, en yakın zamanda yine aktif bir görev verilmesini beklediklerini vurgulayan vatandaşlar, “Gözükara bir insan olan Efkan Ala’nın, darbecilere karşı pabuç bırakmayacak birisi olduğu, önceki icraatlarına bakıldığında ortaya çıkar” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.