Dolar 32,4616
Euro 34,7621
Altın 2.423,40
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 16°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C

KAYA: HIZLI TRENİN AKIBETİNİ BİLEN VAR MI?

KAYA: HIZLI TRENİN AKIBETİNİ BİLEN VAR MI?
26 Nisan 2023 14:34 | Son Güncellenme: 26 Nisan 2023 17:07

SEÇİM öncesi ve sonrasında izleyecekleri yol haritalarını çizen ve hedeflerini belirleyen İYİ Parti Milletvekili Adayları, Erzurum Basını’nın yoğun ilgisi ile karşılaştıkları toplantıda iddialı sözler sarfetti, “Sorun ve sıkıntılarını çok iyi bildiğimiz, yılların ihmaline uğramış memlekete sahip çıkmaya, kangrene dönmüş yaralara neşter atmaya, hızlı trenin akıbetini araştırmaya ve özgürlük şarkıları söylemeye geliyoruz” dediler.

AKŞENER ERZURUM’A GELİYOR

Palan Otel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına milletvekili adaylarından Zekai Kaya, Fatma Canan Uçar ve Fatih Karataş ile Ertuğrul Asiltürk katıldı. Diğer iki milletvekili adayı Melih Kırkpınar ve Fatih Aras’ın seçim çalışmaları nedeniyle ilçe gezilerinde olduklarını, bu nedenle toplantıda bulunmadıklarını belirten İl Başkanı Fatih Güneyin, yaptığı kısa sunuş konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yarın (27 Nisan 2023) saat 17.00 sıralarında Erzurum’a geleceğini hatırlattıktan sonra sözü partisinin birinci sıra adayı Zekai Kaya’ya verdi.

GÖÇ KANAYAN YARA

Konuşmasında Erzurum ekonomisinin detaylı bir tahlilini yapan, çarşı pazar enflasyonuna, çıkmaza giren hayvancılığa, yok mertebesinde olan üretim ve ihracat dar boğazından beklentilerin ötesinde bir görüntü veren ve hayalkırıklığı yaşatan turizmin içinde bulunduğu sorunlara kadar çeşitli konularda görüşlerini aktaran, Erzurum’dan kaçışın sürdüğünü, kan kaybının bir türlü önlenemediğini ve beyin göçünün önüne geçilemediğini kaydeden Zekai Kaya, şunları söyledi:

AKIBETİ BELLİ OLMAYAN PROJE

“- Erzurum milli şuurun ön plânda geldiği bir şehir. Bu şehir için yerine getirilmeyen yatırımlar, tutulmayan sözler var. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre Erzurum tüm iller içinde 62’nci sırada gelmektedir. Bunun üzerine daha ne söylenebilir? Durumun vehameti ortada. İhracatta 74 sırada, en gerilerdeyiz. Bir yılda yapılan 27 milyon dolarlık ihracat, bir tekstil fabrikasının yaptığı ihracat boyutunda. Kişi başına düşen gelir giderek azalıyor. 6’ncı bölge kapsamına alınmayan Erzurum’da ticari hayat durma noktasına geldi. Hızlı tren projesi belirsizliğini koruyor. Hızlı tren gelecek mi gelmeyecek mi, gelirse Erzincan’a kadar mı gelecek, onlan sonrası ne olacak kimsenin birşey bildiği yok. Akıbeti belli olmayan bir projeden bahsediyorum. Bizler bu işlerin takipçisi olacağız.”

Havayolu ulaşımında sefer sayısı ve saatlerinin vatandaşa “illallah” dedirttiğini, bilet fiyatlarının astronomik şekilde yükselmesinin ve iller arasında farklı tarifeler uygulanmasının Erzurum insanının zoruna gittiğini belirten Zekai Kaya, yapımları “yılan hikâyesine” dönen tünel ve baraj inşaatlarının tamamlanması için seferberlik ilan edeceklerini belirtti.

SİZDEN, İÇİNİZDEN BİRİSİYİM

Daha sonra söz alan üçüncü sıra Milletvekili Adayı Fatma Canan Uçar, ilk kurulduğu tarihten itibaren İYİ Parti saflarında siyaset yaptığına dikkat çekti.

“Kiminizin kızı, kiminizin bacısı, kiminizin ablasıyım. Kısacası sizden birisiyim” diyerek söze giren Eczacı Canan Uçar, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“- İYİ Parti bana en şerefli görevleri verdi ben de bu görevlere layık olmak için elimden geleni yaptım, yapıyorum. Zor bir süreçten geçtiğimiz hepimizin malumu. Tek adam rejimi ülkeye ve vatandaşa her anlamda sıkıntı yaşatıyor. Erzurum’dan belli bir oyu her seçim döneminde alan iktidar ve temsilcilerinin bu şehri ihmali, sorun ve sıkıntıları ciddiye almayışları beni hep derinden üzmüş ve yaralamıştır. Ben bu şehrin bir evladı olarak bize giydirilmeye, önümüze verilmeye çalışılan yeterli olduğu düşünülen her şeyi ret ediyorum. Siyasete ‘yeter artık’ diyerek girmemin asıl sebebi budur. İnsanımızın hakkını almasını istiyorum. Esnafın, çiftçinin, gençlerin ve ev kadınlarının sorunlarını çözmek için aday oldum.”

İktidara her türlü desteği veren Erzurum’a, iktidarın hakkını vermediğini savunan Canan Uçar, “Görünen o ki, artık bizler Erzurum’a her türlü desteği vereceğiz. Sahaya her çıktığımda, insanımızın nezaketi ve zerafeti beni hep duygulandırıyor Allah bizlere Erzurum’a hizmet etmeyi nasip etsin. 14 Mayıs akşamı özgürlük şarkılarının söylendiği, istibdatın son bulduğu bir akşam olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Toplantıda Fatih Karataş ve Ertuğrul Asiltürk de kendilerini anlattı, yaptıkları çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.