Dolar 32,4948
Euro 34,9777
Altın 2.439,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

İŞTE ÇEVREYE VERİLEN ÖNEM

İŞTE ÇEVREYE VERİLEN ÖNEM
5 Ocak 2022 17:47

ERZURUM‘un “mahalle arasında tek apartman hastanesi” olma özelliğine sahip Buhara, ayrıcalığını çevreye vermediği önemle de gösteriyor. Palandöken Devlet Hastanesi’nin “depreme dayanıklı olmadığı” gerekçesiyle kapatılmasından sonra yıldızı daha parlayan özel Buhara Hastanesi’ne yolu düşen çoğu insan, eriyen kar sularının oluşturduğu gölcüklere bata çıka  hastane binasına ulaşmanın zorluğunu yaşıyor.

Bulunduğu bölgeye, sokakların darlığından dolayı yaya ve araç trafiği yoğunluğu yaşatan, kayıt sırası ve sonrasında talep ettiği ücretlerle de hasta ve yakınlarının dudağını uçuklatan Buhara Hastanesi’nin çevre düzeni ve temizliği noktasında gösterdiği umursamazlık dikkatlerden kaçmıyor.

Yıllar önce bir apartmanda hizmete başlayan ve zaman içinde giderek serpilip büyüyen, Erzurum’da ikinci bir özel hastane olmadığı için de alternatifsiz hale gelen Buhara Hastanesi’nde başlayan genişleme ataklarının dar sokaklar arasında devam etmesi, “o bölgede altyapı bu yükü nasıl kaldıracak?” sorusunun daha yüksek sesle sorulmasına yol açıyor.

Su, elektrik, iletişim ve kanalizasyon altyapısının yanında dar sokaklarda yaşanan trafik yoğunluğuna bugünlerde bir de çevre bakımsızlığı ve keşmekeşliğinin yaşanmasına ilgili kurumların, başta da belediyeler ile Sağlık İl Müdürlüğü’nün seyirci kalması ve ses çıkartmaması, “Buhara yoksa ayrıcalıklı mı?” sorusunu akıllara getiriyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.