Dolar 32,3228
Euro 35,0703
Altın 2.306,75
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

KAR YOLLARI KESTİ, ULAŞIM FELÇ!

KAR YOLLARI KESTİ, ULAŞIM FELÇ!
14 Aralık 2016 08:42

SİBİRYA’dan sarkan soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi’nde, dün akşamdan itibaren başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Kalınlığı şehir merkezinde yer yer yarım metreyi bulan kar nedeniyle şehiriçinde ulaşım felç oldu. İl ve orta dereceli okulların tatil olduğu Erzurum’da ,yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli uçak seferleri de iptal oldu.

Kar yağışının devam ettiği Erzurum’da, hem şehiriçi ve hem de şenhirlerarası yollarda ciddi aksamalar yaşandı. Erzurum-Bingöl, Erzurum-Artvin, Erzurum-Ağrı yollarında ulaşım çoğu noktada tek şeritten sağlanırken, çoğu ilçe ve köy yollarında ulaşım tamamen durdu. Yüksek kesimlerde kalınlığı bir metreyi aşan kar, kayakseverlerin yüzünü güldürürken, okulları tatil edilen çocuklara da sevinç yaşattı.

THY’nin tarifeli uçuşlarını da aksatan şiddetli kar yağışının durmasından sonra karla mücadeleye başlanacak. Uzun zamandan beri böylesine yoğun yağış almayan Erzurum’da karla mücadele ekiplerini yoğun bir mesainin beklediğini belirten vatandaşlar, “Kar yağışının, tam da Büyükşehir Belediyesi araç filosuna yeni iş makinelerinin katıldığı bir güne denk gelmesi ilginç. Bakalım mücadele nasıl olacak, ne kadar zamanda yollar ulaşıma açılacak?” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.