Dolar 32,5889
Euro 34,8006
Altın 2.499,03
BİST 9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

KIRKGÖZE’DEN YÜKSELEN FERYAT

KIRKGÖZE’DEN YÜKSELEN FERYAT
28 Eylül 2021 07:59

ÜRETTİKLERİ ayçiçeğine verilen fiyat karşısında şaşkına dönen Horasan köylüsünün feryadını duyan ve soluğu Kırkgöze’de alan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, çaresizlik içinde kıvranan üreticilerine bir dokundu bin ah işitti.

Yöre köylerinde olduğu gibi geçimlerini genellikle ayçiçeği ekerek sağlayan Horasan’ın Kırkgöze Köylüleri, bu yıl hem kuraklık ve hem de verilen taban fiyat nedeniyle umduklarını bulamamanın üzüntüsünü yaşadılar.

Sorun ve sıkıntılarını medya üzerinden başta Tarım Bakanı olmak üzere ilgililere duyurmaya çalışan köylülerin sesini DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl duydu. Beraberinde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla dün akşam saatlerinde Kırkgöze Köyü’ne gidem Bingöl, köylülerin feryadına kulak verdi.

Köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Vahit Bingöl, “İlçenin önde gelen yerleşim yerlerinden birisi olan Kırkgöze’de öfke ve kızgınlık doruğa çıkmış durumda. Geçimlerini ziraatle sağlayan köylüler, yıllardan beri ayçiçeği ektiklerini, bu yıl hem verilen fiyat ve hem de kuraklık nedeniyle ciddi zarara uğradıklarını söylüyor, daha çok da sahipsiz bırakılışlarına öfke duyuyorlar. Bankalara olan borçlarını ödeyemeyen köylülerden çoğu, bu defa hanımlarının üstüne kredi almış. Köyde kredi borçlusu olmayan kimse yok. Borçların üstüne bir de bu sıkıntıların gelmesi bardağı taşıran son damla olmuş. Biz bir muhalefet psrtisiyiz. Sorunları çözecek durumda değiliz. DEVA Partisi İl Başkan’ı olarak, Erzurum köylüsü ve çiftçileri adına sorunları gündeme getiriyorum. Bundan sonrası iktidara ve iktidar milletvekillerine kalmış. Çaresizlik içinde kıvranan köylülerimiz çare bekliyor” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.