Dolar 32,5094
Euro 34,8327
Altın 2.490,54
BİST 9.550,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

MERAK UYANDIRAN ANKET ÇALIŞMASI

MERAK UYANDIRAN ANKET ÇALIŞMASI
27 Kasım 2021 17:01

GEÇTİĞİMİZ haftalarda düzenlediği basın toplantısında Erzurum genelinde bir kamuoyu yoklaması yaptırdıklarını bildiren ve çalışmayla ilgili ipuçları veren DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, toplamda 528 kişi ile yaptıkları çalışmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı, “DEVA olarak oy oranımız her geçen gün biraz daha yükseliyor. Yeni kurulan bir parti olarak hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olarak anket çalışmasını başta dolar olmak üzere altın ve diğer yabancı paralar karşısında yaşanan çalkantılar ve piyasalarda ortaya çıkan sıkıntılar öncesinde, çeşitli meslek gruplarından 528 kişi ile 12 farklı bölgede yüz yüze kamuoyu yoklaması yaptıklarını hatırlatan Başkan Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada görüşlerini şöyle dile getirdi:

YÜZDE 10’U GEÇTİK

“DEVA Partisi, Genel Başkanımız sayın Ali Babacan liderliğinde belirlediği iktidar hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.” DEVA Partisi olarak Erzurum’da gücümüz neydi, neredeydik? Hem bu ve hem de benzeri sorulara cevap bulabilmek, bu arada şehrimizin siyasi anlamda bir fotoğrafını çekmek amacıyla yaptırdığımız anketin sonuçlarını paylaşmayı görev kabul ediyoruz. Hiçbir partiye oy vermeyeceğini belirtenler ile kararsızlar göz önünde tutulduğunda oy oranımız Erzurum’da yüzde 10.6’yı, kararsızlar dağıtıldığında yüzde 15,2’yi buluyor. Bu oran, bizim Erzurum ölçeğinde 3’üncü parti konumuna yükseldiğimizi de gösteriyor.”

İŞTE SONUÇLAR

DEVA Partisi’nin Erzurum’da 12 farklı bölgede 528 kişi ile yüz yüze görüşerek yaptırdığı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

“Bugün seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?” sorusunun yönetildiği farklı meslek grubundaki seçmenlerden yüzde 24,5’i AK Parti, yüzde 4,6’sı CHP, yüzde 7,3’ü HDP, yüzde 9,3’ü MHP, yüzde 11,3’ü İYİ Parti, yüzde 10,6’sı DEVA Partisi, yüzde 2,6’sı Saadet Partisi, yüzde 17,2’si kararsızım ve yüzde 8,6’sı ise hiçbir cevabını verdi.

Kararsızların dağıtılmasıyla birlikte AK Parti’ni oyu yüzde 32,9 CHP’nin oyu yüzde 6,3, HDP’nin oyu yüzde 9,8, MHP’nin oyu yüzde 12,5, İYİ Parti’nin oyu yüzde 15,2, DEVA Partisi’nin oyu yüzde 14,3, Saadet Partisinin oyu yüzde 3,6, diğer partilerin oyu ise yüzde 5,4 olarak belirlendi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.