Dolar 32,5688
Euro 34,7210
Altın 2.488,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

MİLLİ SEFERBERLİK HAREKATI BAŞLATILDI

MİLLİ SEFERBERLİK HAREKATI BAŞLATILDI
26 Şubat 2017 14:43

CUMHURBAŞKANI R. Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı’ Erzurum’da start aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli Seferberlik Çağrısı’nın ardından harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, içerisinde iş verenler için önemli destekler içeren ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programını’ başlattı. 2016 yılına oranla daha fazla istihdam hedefiyle başlanılan bu program çerçevesinde 81 ilde toplantılar düzenleniyor.

Erzurum’da da proje kapsamında ilk toplantı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Demir, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Vali Azizoğlu, amacın istihdamın artırılarak işsizliğin azaltılması olduğunu belirtti.

VERGİ VE SGK PRİMLERİ DEVLETTEN

Öncelikli hedeflerinin işverenlerle çalışanları biraraya getirip, bilgilendirmek olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:

“Program büyük bir istihdam teşvikini içeriyor. İlimizde de istihdamda milli seferberlik için gereken her türlü destek ve çalışma tüm sahalarda devam ediyor. Arkadaşlarımız, işverenlerimiz ve halkımızla biraraya gelerek teşvik programımızı daha iyi anlatabilmek adına görüşmeler yapıyor. Ben de buradan özellikle şunu belirtmek istiyorum. İşverenlere projede verilmiş önemli destekler var. Bu teşvik programı ile işverenlerimize şunu diyoruz; 2017 yılında çalıştırmaya başladığınız her işçinin, maaşı dışındaki vergi ve primleri siz değil, bu yıl süresince devlet karşılıyor. Bu da önemli bir destektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.