Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
BİST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

MUSTAFA ILICALI’NIN DİKKATLERDEN KAÇAN MÜTHİŞ DEĞERLENDİRMESİ

MUSTAFA ILICALI’NIN DİKKATLERDEN KAÇAN MÜTHİŞ DEĞERLENDİRMESİ
23 Şubat 2017 20:43 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2017 20:45

ILICALI: ERZURUM, HAKETTİĞİ YERDE DEĞİL!

GEÇTİĞİMİZ günlerde Erzurum’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e eşlik eden Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın, Atatürk Üniversitesi’nde yaptığı dikkatlerden kaçan önemli değerlendirmeyi, erzurumdanhaberler.com olarak bir kez daha gündeme getirelim istedik.

Şap Hastalığı ile Mücadele Seferberliğini Erzurum’dan başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e eşlik eden Mustafa Ilıcalı, ortaokul öğrencisi olduğu yıllarda Erzurum ekonomisinin, 67 il içinde ilk 10’da olduğuna işaret etmiş ve şunları söylemişti:

– BÖYLE anlamlı bir etkinlik, şap hastalığı ile mücadele doğduğum topraklarda başlıyor.

– ERZURUM, ben ortaokuldayken 67 il içinde, ekonomisi en iyi ilk 10 şehirden birisiydi.

– ÇİFTÇİ ve besicilerimiz sizden çok şey bekliyor ve yapacağınızı da görüyorlar. Çok sıkıntıları var.

– ERZURUM her zaman devletinin, milletinin yanında olmuş ama 81 il arasında arzu edilen yeri ne yazık ki, bulamamıştır.

KIŞ OLİMPİYATLARINA ADAY OLMALIYIZ

– GEÇEN hafta çok güzel bir EYOF organizasyonu yaptık. Erzurum, Erzincan ve Kars ile beraber 2026 Kış Olimpiyatları’na inşallah sayenizde aday olur da, kazanırsak, önemli bir avantaj elde etmiş oluruz.

– HAYVAN sağlığında aşılama önemli. Aşıyı üretiyoruz, Allah’a şükür ihraç da ediyoruz. Ama, şap ile mücadele etmezsek üretim neye yarar?

– CAZİBE Merkezleri Programı kapsamında Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin danışmanlık ve proje işlerinde önde olmalarını çok arzu ediyorum.

– HOCALARIMDA o potansiyeli görüyor, en iyi işleri yapacaklarına da inanıyorum. EYOF Kültür Sokağı bunun bir göstergesi. Güzel Sanatlar Fakültesi hoca ve öğrencilerinin yaptığı bu sokağa tüm Türkiye hayran oldu. Üniversitenin buz müzesi için ihtiyaç duyduğu 2 milyon lirayı, Allah büyük, hallederiz dedim ve hocalarıma, çalışmalara devam etmelerini söyledim.

KREDİ FAİZLERİNDE DÜZENLEME YAPILMALI

– ERZURUM, tarım ve hayvancılıkta marka bir yer. Şehrimizde tarım ve hayvancılığı canlandırmamız lazım. Duayen bir siyasetçi, vizyoner bir kişisiniz. İltifata ihtiyacınız yok ama hakkı teslim etmek durumundayım. Tarım Bakanlığı’nda önemli çalışmalarda imzanız var. Erzurum’da çiftçiler, besiciler size güveniyor, çok şey bekliyor.

– ÇİFTÇİ ve besicilerimizin Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine borçları var. Borçlar erteleniyor ama faizinde düzenleme yapılmadığı için, artıyor. Bu konuyu size ilettik, bilginiz var. Torba yasa Meclis’te. İnşallah çiftçimizi sevindirecek haber çıkacak ve bunun mimarı siz olacaksınız!

BİR MİLYAR LİRA SORUNUMUZU ÇÖZMÜYOR

– BURAYA her yıl değişik bakanlıklardan bir milyar lira para geliyor. Ama bu para şehrin sorununu çözmüyor. Şehrimizin en önemli sorunu istihdam, istihdamı çözmenin en kısa yolu da tarım ve hayvancılık. Erzurum’a farklı bakmak lazım.

– GÖÇÜ önlemek için projeler yapılması lazım. Üniversiteyle iş birliği yapılmalı ve çiftçilere yönelik ücretsiz müşavirlik, danışmanlık hizmeti vermeli.

– ÇİFTÇİLERİMİZE, besicilerimize kurslar veriyoruz. Uygulama için süt makinesi vermemiz gerekiyor. Bir tanesinin maliyeti bin lira. 100 makine parasını 2 aydır bürokrasi bir türlü çözemedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.