Dolar 32,5664
Euro 34,8797
Altın 2.434,79
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

NE DAĞ TANIYORLAR, NE TEPE

NE DAĞ TANIYORLAR, NE TEPE
27 Mart 2018 18:33

SON haftalarda Erzurum-Pasinler yolu üzerinde gruplar halinde yürüyen mültecileri görenler, “Bu insanlar sınırı nasıl geçiyor, Erzurum’a kadar ellerini kollarını sallaya sallaya nasıl geliyorlar” diye sormaktan kendilerini alamıyorlar.

Erzurum ile Gürbulak Sınır kapısı arasındaki mesafe yaklaşık 310 kilometre. Sınırdan bu tarafa çok sayıda köy, ilçe ve bir de il sınırı aşarak gelen çoğu Pakistanlı ve Afganlı genç, Erzurum’da güvenlik güçleri tarafından toplanıyor.

Sanayi polis noktasında, güvenlik güçlerinin dostane davranışları ile toplanan mülteciler, daha sonra toplanma merkezlerine gönderiliyorlar.

Her gün onlarca mültecinin Erzurum’a nasıl geldiğini anlamakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar, “Bu insanlar binlerce kilometre öteden kalkarak buralara geliyorlar. Bu kadar insan sınırı nasıl geçiyor, buralara kadar nasıl geliyor? Çoğu masum ve günahsız olan bu insanların arasına artniyetli insanların karışmayacağını kim garanti edebilir. Tüm yük ve sorumluluk Erzurum Emniyeti ve Jandarması’nın omuzlarına yüklenmişe benziyor. Oysa bu inlanlara Erzurum’a gelmeden müdahale edilmeli ve hatta sınırda önleri kesilmeli” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.