Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

OVİT TÜNELİ’NDE IŞIĞA AZ KALDI

OVİT TÜNELİ’NDE IŞIĞA AZ KALDI
4 Ekim 2016 09:54 | Son Güncellenme: 4 Ekim 2016 09:57

03-thsnERZURUM’un yerel siyasetçilerinden İspirli Tahsin Bayramloğlu’nun rüyalarını süsleyen Ovit Tüneli’nde kazı işleminin sona ermek üzere olduğu müjdelendi.

Yetkililer, Erzurum ile Rize arasındaki Ovit Dağı ve Geçidi’ni bypass edecek olan Türkiye’nin en uzun karayolu tünelinde ışığı görmeye çok az bir mesafe kaldığını açıkladılar.

Yapımına yaklaşık üç yıl önce başlanılan ve tamamlandığında 14,3 kilometre uzunluğunda olacağı bildirilen Ovit Tüneli’nde kazı ve delme çalışmalarının yüzde 98’lik kısmının bitmek üzere olduğunu belirten yetkililer, bugün-yarın ışığğın görülebileceğini ifade ettiler.
Rize-Erzurum sınırındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nı bypass edecek olan tünel tamamlandığında, 250 kilometre olan yol, 200 kilometreye düşecek. Erzurum-Rize Karayolu’nun 50 kilometre kısalacağı gibi, araç sürücülerinin dağlara tırmanmadan yol alabileceğini bildiren yetkililer, “Tünel hizmete girdiğinde, artık kış aylarında yol kapanması gibi bir durum olmayacak ve Doğu ile Karadeniz Bölgeleri arasındaki ulaşım kesintisiz devam edecek” dediler. kilometreye düşecek.

Uzun yıllar yerel siyasette boy gösteren, il gene meclisi ve encümen üyelikleri yapan Tahsin Bayramoğlu, Erzurum-Rize arasındaki ulaşımı yaz-kış sürekli hale getirecek bir tünelin Ovit’e yapılması için gayret göstermiş, kamuoyu oluşturmuş, kulis çalışmaları yapmıştı.

Bayramoğlu’nun rüyalarını süsleyen, Erzurum’un da kısa yoldan Karadeniz’e ulaşmasını sağlayacak olan Ovit Tüneli’nin temeli geçtiğimiz yıllarda, dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.

Tünel inşaatında kazı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunun açıklanması, büyük sevinçle karşılandı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.