Dolar 32,4962
Euro 34,7711
Altın 2.487,71
BİST 9.539,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

SADECE KIŞ TURİZMİ İLE OLMUYOR

SADECE KIŞ TURİZMİ İLE OLMUYOR
10 Ağustos 2021 12:15

BİNLERCE kilometre öteden ülkemize gelen ve Erzurum’a kadar uzanan Polonyalı turist kafilesinin Ulu Cami’yi ziyaretleri sırasında takındıkları tutum, özellikle bayanların başlarını örterek içeri girmeleri takdirle karşılandı.

Dünyayı etkisi altına alan, yüz binlerce insanın ölümüne neden olan korona salgını nedeniyle durma noktasına gelen turizm hareketliliği, önlemlerin gevşetilmesi nedeniyle son aylarda yeniden hız kazandı.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ve Rusya’dan ülkemize gelen, özellikle de Akdeniz ve Ege sahillerini tercih eden yabancıların büyüttüğü turizm pastasından yeterli payı alamayan Erzurum’un, ortaya çıkan fırsatları değerlendirme adına yeterli beceriyi gösterememesi şaşkınlıkla karşılanıyor.

Yapılan “tek yönlü” yatırımlar nedeniyle sadece kış turizminde varlığını hissettirmeye çalışan, ancak kent ekonomisine katkı sağlayacak beceri ve  hamleyi bir türlü yapamayan Erzurum’un, bu sektörde kendini kabul ettirebilmesi için, dört mevsim turizm anlayışı ile hareket etmesi gerektiği ifade ediliyor.

TANITIM ŞART

İster yaz, isterse de kış aylarında olsun; turist kafilelerini ve turları çekecek nitelikte adımlar atılmasını isteyen vatandaşlar, şehrin tanıtımı konusunda yetkilileri daha etkin ve akılcı çalışmalar yapmaya çağırdılar.

Özellikle; kiminin kapısı kapalı, çoğunun çevresi kirli ve bakımsız tarihi eserlere ve değerlerimize sahip çıkılmasını isteyen, göstermelik, sıradan ve amatörce çalışmalardan da kaçınılması gerektiğini belirten vatandaşlar, Erzurum’un tanıtımına çok daha ciddiyet ve titizlikle el atılmasının şart olduğunu belirttiler.

Erzurum’a gelen, tarihi mekanları ve camileri dolaşan Polonyalı kafile örneğinde olduğu gibi, yerli-yabancı turistlerin, durma noktasına gelen kent ekonomisine sağladıkları katkının görülmesini isteyen vatandaşlar, şehrin olumsuzluklardan arındırılmasını, yeme-içme yerlerinde hijyene dikkat edilmesini, özellikle çevre temizliği konusunda belediyelerin daha titiz ve dikkatli hareket etmesini istediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.