Dolar 32,5886
Euro 35,0441
Altın 2.459,83
BİST 9.861,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

SAĞLIK EKİPLERİ, EYOF’A ŞİMDİDEN HAZIRLAR

SAĞLIK EKİPLERİ, EYOF’A ŞİMDİDEN HAZIRLAR
13 Ocak 2017 12:17

ÖNÜMÜZDEKİ şubat ayının 11’inde başlayacak olan 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) kapsamında görev alacak sağlık ekipleri, Palandöken’de kurtarma tatbikatı yaptı.

Palandöken başta olmak üzere, Konaklı, Kandilli, Kayakla Atlama ve Buz Hokeyi pistlerinde yapılacak olan EYOF’ta, görev alacak 112 Acil Komuta Merkezi ekipleri, hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Dağlarda ve buz hokeyi salonlarında sık sık tatbikat yaparak yaşanması muhtemel bir kazaya anında ilk müdahale edebilmek için çaba sarfeden görevliler aynı zamanda deneyim de kazanıyor.

İyi birer kayakçı olan sağlık görevlileri, oluşturulan senaryo gereği yaralanan sporcunun yanına elle çekilen kızakla gidiyor ve hastayı en kısa sürede sağlık ekibplerinin bulunduğu alana getiriyor. Gelen yaralıları ise Acil Tıp Teknikerleri Kalbinur Dinç ile Melek Eken karşılıyor. İlk müdahaleyi sedye üzerinde yapan Kalbinur Dinç ile Melek Eken, “Sağlık ekiplerinin pistten alarak getirdiği yaralı kayakcılara ilk müdaheleyi biz yaptıktan sonra ambulansa alıp sağlık kuruluşuna götürüyoruz” diye konuştu.

112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi ve EYOF Sağlık Koordinatörü Gürsel Bedir, festivalde 54 doktor, 135 sağlık personeli, 52 sağlık gönüllüsüyle birlikte 26 ambulansın görev alacağını söyledi. Palandöken, Konaklı Kayak Merkezleri ile birlikte Kandili, Atlama Kulesi ve buz hokeyi salonlarında olası bir sakatlanmaya ekiplerin anında müdahale edeceğini belirten Gürsel Bedir, “EYOF için şehrimize İstanbul, Bolu, Erzincan ve Kayseri’den sağlıkcı kayak ekipleri tavkiye olarak geldiler. Kısacası biz, EYOF’a hazırız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.