Dolar 32,5700
Euro 34,7581
Altın 2.495,33
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

TAHSİN BAYRAMOĞLU

TAHSİN BAYRAMOĞLU
4 Haziran 2017 23:14 | Son Güncellenme: 5 Haziran 2017 05:25

ONU ANAP’lı yıllarda tanıdım ve çok sevdim.
O dönem Erzurum İl Genel Meclisi üyesi idi.
Sonradan AKP’den İl Genel Meclisi üyesi seçildi.
Tek başına bir sivil toplum kuruluşu gibi çalıştı.
Başarılı çalışmalara, projelere imza attı.
Bazılarına abartılı gelecek ama, günümüzün Erzurumlu bakanlarından ve milletvekillerinden daha çok hizmet etti Erzurum’a.
İspir ilçemizdendir.
Dünyanın en uzun tüneli diye övündüğümüz Ovit Tüneli, onun ısrarlı takipleri sonunda bugüne gelmiş ve tamamlanma aşamasındadır.
Şimdi, yeni projelerle Erzurum-Rize arasını 70 km daha kısaltma projesini sundu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a.
Ayrıca Karadeniz’i Doğu’ya ve Güneydoğu’ya bağlıyacak Erzurum-Rize hızlı tren projesini de ısrarla takip ediyor. Umarım, bundan da bir sonuç alır.
Google’a “Tahsin Bayramoğlu” diye girdiğinizde Rize gazeteleri karşınıza çıkıyor.
Erzurum gazetelerinden ise tık yok.
Bayramoğlu’nu Rize’de bir ayakkabı boyacısı bile tanıyor da, kendi memleketi  Erzurum’da onun çalışmalarına eşlik eden bir tek sivil toplum kuruluşu ve basın-yayın kuruluşu olmadı ne yazık ki.
Erzurumlu yabancılara kucak açıyor da, maalesef kendi çocuklarının değerini taktir etmiyor.
Son olarakk, Cumhurbaşkanı  Erdoğan’a Ovit-Kırık-Dallikavak yolunun Erzurum havalimanına daha kısa bir güzergâhla bağlanması için mektup yazmış. Bu tünelle Erzurum-Rize karayolu 70-80 km. Daha kısalacak.
Bayramoğlu, Ortuzu-Tifnik mahallesi yakınlarından geçecek tünelle ulaşımın daha rahat hale geleceğini söylüyor.
Umarız, bu mektup danışmanları tarafından Cumhurbaşkanına iletilir ve Bayramoğlu’nun bu son projesi de kuvveden fiile geçirilmiş olur.
Bayramoğlu, 80 km kısalacak yoldan elde dilecek faydaları da şöyle açıklıyor:
“Yol, 1.5 saate inecek. Böylece Urfa, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır  gibi GAP bölgesinde bulunan illerde üretilen tarımsal ürünler Erzurum’a 2.5 saatte gelmiş olacak. Bundan hem nakliyeciler, hem üreticiler kazanacak. Bu yolun yapılması ile Doğu’dan Batı’ya olan ticaret ve ulaşım güzergahları Kuzey ve Güney yönünde gelişme gösterecektir.”
Karadenizle Doğu’yu en kısa yoldan buluşturacak karayolu ve demiryolu projelerine ülkemizin geleceği açısından da şiddetle ihtiyaç var.
İki bölgenin halkları birbirleriyle kaynaştığında birlik-beraberliğimiz adına çok daha güzel gelişmelere şahit olabiliriz.
Bayramoğlu’nu yürekten kutluyorum.
Keşke bu çalışmalara Erzurumlu bakan ve milletvekilleri de destek verseler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.