Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

BU GECE UYUMAYIN!

BU GECE UYUMAYIN!
14 Kasım 2016 09:19 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2016 09:30

NASA, 14 Kasım’da 21. yüzyılın en yakın ‘Süper Ay’ına şahitlik edeceğimizi açıkladı. Bilim insanlarına göre; gerçekleşecek ‘Süper Ay’ son 70 yıldır insanlığın gördüğü en yakın ay görüntüsü olacak.

NASA’dan yapılan açıklamada, ’14 Kasım’da (bu akşam) meydana gelecek dolunay sadece 2016’nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı olacak’ denildi.

Ay, dünyaya en yakın noktaya ulaştığında yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünecek

Gökbilimcilere göre ay,25 Kasım 2034’e kadar dünyaya bu kadar yakın bir mesafeye bir daha gelmeyecek.

NASA, “Ay, ufka yakın olduğu süreçte; ağaçların, evlerin ya da yerde duran diğer objelerin arasından gözlemlendiğinde doğal olmayan bir şekilde büyük gözükecek” açıklamasında bulundu.

Dünya ile ay’ın son olarak 1948 yılında birbirlerine bu kadar yaklaştıkları belirtildi.

Bu gece, Türkiye saatiyle 04.30 sularında güneş ve ay aynı hizada bulunacak, ondan sadece iki saat önce, yani 02.30’da ay dünyaya en yakın noktada bulunacak, mesafe 356.500 km kadar olacak.

Bu anın çıplak gözle çok da farkedilmesi mümkün gözükmüyor. Ancak yine de 100 yılda bir yaşanacak bir doğa olayına tanıklık etmek için, havanın bulutlu olmaması gerekiyor. Bu anlamda, “hava bulutlu olmasın” diye dua etmekten başka yol kalmıyor.

Öte yandan atmosferdeki kırınım etkisinden dolayı Ay’ın en büyük göründüğü an, doğal renkli hali olacak. Yani gözlem için en uygun an, gün batımı anı olacak. ajanslar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.