Dolar 32,5997
Euro 34,8019
Altın 2.497,50
BİST 9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

TARİHİ TABYA AĞIL OLDU

TARİHİ TABYA AĞIL OLDU
30 Haziran 2017 14:13 | Son Güncellenme: 30 Haziran 2017 14:34

OSMANLI – Rus Savaşları sırasında, savunma amaçlı olarak kullanılan, daha sonraki yıllarda stratejik önemlerini kaybeden, belli bir süre askerlerin kontrolünde bulunduktan sonra, vatandaşın merhametine terkedilen tabyalar, ağıla döndü.

erzurumdanhaberler.com’un geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığı Tafya Tabya (Şahappaşa Kışlası) haberimize rahmet okutacak Höyük Tabya fotoğrafları, kan dondurdu.

Doğu’dan gelebilecek düşman tehlikesini bertaraf etmek amacıyla, tamamen yerli imkanlarla, o günün insanlarının sırtlarında taş taşıyarak yaptığı 21 tabyadan bir ikisinin dışında kalanının neredeyse viraneye dönmesi, hem tarihe ve hem oe ecdada vefasızlık olarak tanımlanıyor.

Tafta Tabya ile ilgili haberi erzurumdanhaberler.com’da gördüğünü belirten bir takipçimiz, “Ben de size eski Erzurum-Kars Karayolu’nun Nebihanları Mevkkii’nde bulunan Büyük ve Küçük Höyük Tabyaları’dan çektiğim fotoğrafları göndereyim istedim. Tabyalar ilgi alanıma giriyor. Destansı olayların yaşandığı, koca bir tarihin kanla yazıldığı Erzurum Tabyaları’nın yerle bir olduğunu görüyor olmak beni ve benim gibi düşünen insanları fazlasıyla üzüyor. Buralara devletin sahip çıkması lazım. Vatandaş olarak bizim bir şey yapmamız mümkün değil” diye yazdı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.