Dolar 32,5286
Euro 34,9017
Altın 2.439,53
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

UÇAK BİLET FİYATLARI YÜKSEKLERDE UÇUYOR

UÇAK BİLET FİYATLARI YÜKSEKLERDE UÇUYOR
28 Aralık 2018 01:51 | Son Güncellenme: 28 Aralık 2018 02:01

AĞIR kış şartlarının hüküm sürdüğü günümüz Türkiyesi’nde, insanların “en çok, kimi zaman da zorunlu” olarak tercih ettiği uçak yolculuğu, özellikle Doğu’ya yönelik seferlerde bilet fiyatlarının “astronomik” rakamlara ulaşması nedeniyle cep yakmaya başladı.

Vatandaşların çoğunlukla tercih ettiği Türk Hava Yolları (THY) ve Atlas Jet’in, Erzurum gibi yurtiçinde “uzak” sayılan mesafelerde küçük uçakları sefere koymasının, bilet fiyatlarına doğrudan etki yaptığı kaydedildi.

BAZI OLUMSUZLUKLAR GİDERİLDİ

Geçtiğimiz dönemlerde uçuş saatlerinde yaşanan “dengesizlik ve olumsuzlukların”, yeni düzenleme ile ortadan kalktığını, dolayısıyla vatandaşa çektirilen “çile”bin son bulduğunu belirten bir otel işletmecisi, “Artık uçuş saatlerinde ve Erzurum’a yönelik yapılan seferlerin azlığı ya da fazlalığı konusunda bir sorun yaşanmıyor. Ancak, gelin görün ki, Erzurum’a büyük uçakların gönderilmemesi, bilet fiyatlarını ‘anormal’ sayılacak ölçüde yükseltiyor” hatırlatması yaptı.

Yurtiçi uçuşlarda, Erzurum gibi “uzak” sayılan noktalara yolcu kapasitesi daha fazla ve büyük olan uçakların konulması gerektiğini özellikle vurgulayan işletmeci, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

BÜYÜK YOLCU KAPASİTELİ UÇAK İSTİYORUZ

“- Biz, Palandöken’de otel işletmeciliği yapan bir kuruluşuz. Kış dönemindeyiz. Dolayısıyla turizm adına bir hareketlilik söz konusu. Otellerimizde doluluk oranı normal. Bu noktada bir sorun yaşamıyoruz. Ancak, otelimize gelen müşterilerin neredeyse tamamına yakını, uçak bilet fiyatlarının yüksek oluşundan yakınıyor. Kış turizmi için Erzurum’a diyelim ki, 4 kişilik bir aile geliyorsa, aile fertleri, uçak masrafı olarak gidiş-dönüş çok büyük paralar ödemek zorunda kalıyorlar. Uçak bilet fiyatlarının cep yakıyor olmasının yegane nedeni; küçük uçakların sefere konulmasından kaynaklanıyor. İşin bu noktasında, ‘ya uçak dolmazsa’ endişesi yaşanıyor olabilir. Bizim araştırmalarımız, büyük yolcu kapasiteli uçakların sefere konulması halinde, böyle bir sorunun yaşanmayacağını, aksine bilet fiyatları ucuzlayacağından, uçak yolculuğuna yönelik tercihin çok daha artacağını gösteriyor. Bu konuda Erzurum milletvekillerinin, Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunması, hem turizmciler olarak bizim ve hem de bölge insanının lehine olacaktır.” erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.