Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 20°C
Çar 15°C
Per 14°C

ÜNLÜ BESTEKAR ROTAYI ERZURUM’A KIRDI

ÜNLÜ BESTEKAR ROTAYI ERZURUM’A KIRDI
18 Eylül 2023 16:50 | Son Güncellenme: 19 Eylül 2023 11:58

YAKLAŞIK 43 yıl önce doğup büyüdüğü toprakları terk ederek Balıkesir’e giden ve burada özellikle Türk Sanat Müziği alanında önemli işler yapan, bir koro kuran ve onlarca sanatçı yetiştirip, bin 250 beste yapan Sıtkı Sahil, rotayı yeniden memleketi Erzurum’a kırdı.

Yaptığı besteleri ülkenin önde gelen popüler sanatçıları tarafından seslendirilen Sıtkı Sahil onuruna Balıkesir’de veda gecesi düzenlendi. Gecede daha çok Sıtkı Sahil bestelerine yer verildi, programın anlam ve önemine uygun konuşmalar yapıldı.

Kurucusu olduğu ve zaman içinde bayrağını zirveye taşıdığı Balıkesir Türk Müziği Korosu’nda emaneti kardeşi Atik Sahile bırakan Sıtkı Sahil, sanat çalışmalarını bundan böyle Erzurum’da sürdürecek.

Amacının Erzurum’da da tıpkı Balıkesir’de olduğu gibi bir sanat merkezi oluşturup, sanatçı yetiştirmek ve etkinlikler düzenlemek olduğunu belirten Sıtkı Sahil, veda gecesinde son derece duygusal anlar yaşandığını belirtti.

Ünlü bestekar, yıllar sonra memlekete geri dönüş yapmanın mutluluğu içinde olduğunu da kaydetti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.