Dolar 32,5556
Euro 34,9560
Altın 2.459,17
BİST 9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

YENİ AÇILMIŞTI YİNE KAPANDI

YENİ AÇILMIŞTI YİNE KAPANDI
9 Ağustos 2021 20:49 | Son Güncellenme: 9 Ağustos 2021 21:16

TURİZM hareketliliğinin tüm canlılığı ile sürdüğü, tur’larla çok sayıda insanın Erzurum’a akın ettiği şu günlerde, Çifte Minareli Medrese’nin inat ve ısrarla kapalı tutuluşuna kimse bir anlam veremiyor.

Ziyarete açık tutulduğu gün sayısının, kapalı gün sayısından çok çok az olduğu Çifte Minareli Medrese’yi gezmeye, görmeye gelenler, ciddi anlamda düş kırıklığı yaşıyorlar.

KÖTÜ KADERDEN KURTULAMIYOR

Geçtiğimiz ay, uzun süre kapalı tutulduktan sonra, Vakıf Eserleri Müzesi olarak yeniden ziyaretçi trafiğine açılan Çifte Minareli Medrese, “kapalı olma” kaderini yaşamaktan bir türlü kurtulamıyor.

GİDEN HAVASINI ALIYOR

Haftanın ilk gününde, öğleden sonra Çifte Minareli Medrese, ya da Vakıf Eserleri Müzesi’ni gezmeye gidenler, kapısı kapalı bir süs eşyası ile karşılaşmanın hem üzüntüsünü ve hem de öfkesini yaşadılar.

Susuz bırakılan havuzları gibi, “süs”ten öte bir anlam ifade etmeyen Çifte Minareli Medrese’ye şehrin sivil toplum kuruluşlarının, siyasi parti yönetimlerinin ve gazetecilerin sahip çıkması istendi.

KAPI ÖNÜ ÇARESİZLİĞİ

Kimilerine göre Selçuklu, kimilerine göre İlhanlı eseri olan ve 13. Yüzyıl sonlarında yapıldığı bilinen, Erzurum’un sembol eseri Çifte Minareli Medrese’nin süsten başka bir anlam ifade etmediğini belirten vatandaşlar, eserin kapısının neden kapalı tutulduğunun kamuoyuna açıklanması gerektiğini söylediler. İçeri giremedikleri için, kapı önü görüntüleri ile yetinmek zorunda kalan insanlar, tarihi mekanların hiç olmazsa yaz aylarında geç saatlere kadar açık tutulması gerektiğini belirttiler.

Her kapalı ya da bakımsız eserin turizme zarar verdiğini, yaşanan olumsuzlukların kulaktan kulağa yayılarak gezginlerin yönünü değiştirdiğini belirten turizmciler, başta Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü olmak üzere belediyeler ve ilgili diğer kurumların, görevlerinin ve sorumluluklarının bilinci içinde hareket etmeleri gerektiğini söylediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.