Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

YÜREKLER ACISI BİR GARİP OLAY

YÜREKLER ACISI BİR GARİP OLAY
5 Haziran 2021 08:37

ÜLKENİN sağlık kurumları arasında fiziki yapı ve donanımı ile başa güreşen Erzurum Şehir Hastanesi, akıllara durgunluk veren inanılmaz bir garip, yürekler acısı bir skandal olayla dikkat çekiyor. Devasa büyüklüğe sahip hastanenin çevresine dikilen yüzlerce ağaç ve toprak zemine serilen TIR’lar dolusu hazır çim örtü, yaşanan kuraklıktan nasibini fazlasıyla aldı ve sulanamadığı için kurudu.

İNANILIR GİBİ DEĞİL

Pençesinde kıvrandığımız korona salgınına karşı Erzurum insanının korunağı ve sığınağı haline gelen, verilen kalite sağlık hizmetiyle de her türlü övgü ve alkışı hak eden Şehir Hastanesi, bugünlerde inanılmaz bir gafleti ve o gafletin doğurduğu fecaati, yürekler acısı bir olayı fazlasıyla yaşıyor.

ALEL ACELE HİZMETE AÇILDI

Çeşitli nedenlerden dolayı yapım işi uzayan toplamda 400 bin metrekare kapalı alana sahip, 4 bloktan oluşan, bin 500 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi, geçtiğimiz yılın mayıs ayında yaşanan salgının doğurduğu sıkıntılar da göz önünde tutularak, eksiklerine rağmen, “kervan yolda düzülür” mantığından hareketle alel acele hizmete açıldı.

YOL YAPIMINI BÜYÜKŞEHİR ÜSTLENDİ

Hastanenin yollarının yapımını ve çevre düzenleme çalışmalarının önemli kısmını, “dayanışma örneği sergileyen” Erzurum Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Bir taraftan ulaşım konusunda yaşanan sıkıntı ve aksaklıkları gidermeye çalışan belediye, diğer yandan da peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına ağırlık verdi, hastanenin çevresine çok sayıda ağaç dikildi, zemine binlerce metrekare hazır çim döşedi.

ÖNEMLİ BİR AYRINTI UNUTULDU

Ancak, ağaç dikimi ve çevre düzenleme çalışmaları sırasında çok önemli bir ayrıntı kimsenin aklına gelmedi. Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı Erzurum’da sıra ağaçların ve çim örtünün sulanmasına gelindiğinde garipliğin farkına varıldı; hastanenin bahçesine, yeşil alanlarına, parklarına can suyu taşıyacak sistemin olmadığı, yapılmadığı, ya da eksik bırakıldığı ortaya çıktı.

ZARAR HAYLİ BÜYÜK

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz bir yetkili, skandal olayı doğruladı, sulama sisteminin ihalesinin de yapıldığını bildirdi. Yapım aşamasında her türlü ayrıntıya dikkat edilen ve tatsız sürprizlere meydan verilmek istenmeyen Şehir Hastanesi’nde, milyonlarca liralık zarara neden olan sulama sisteminin yapılmamış olmasına bir anlam verilemedi, konuyla ilgili olarak hastane yönetiminden açıklama yapılması istendi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.