Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.297,91
BİST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

GÜNÜN İLAÇ REZALETİ!

GÜNÜN İLAÇ REZALETİ!
16 Aralık 2019 06:07

BİR öğretmen, bir eğitimci o.

Sadece öğretmen olarak tanımlamamak gerekir Ömer Faruk Kızılkaya’yı. Çok yönlü bir insan. Tarihe, tarihi kalıntılara aşırı merakı var.

Araştırmacı yönü de bir başka özelliği.

Tarihi kalıntılara duyduğu merak, onu ikinci defa üniversite okumaya zorladı. Şimdilerde arkeoloji öğrenimi görüyor.

Fotoğrafa da ayrı bir ilgisi var. İşinden arta kalan zamanlarda kendisini dağda, taşta dolaşırken, fotoğraf çekerken görebilirsiniz. Çeşitli internet sitelerinde zaman zaman yazılar da yazıyor.

Erzurum’da, havalar soğuyunca, mevsimden kaynaklanan çeşitli hastalıklar kendini daha sıklıkla gösterir. Bu olumsuzluklardan en çok da çocuklar etkilenir.

Ömer Faruk Kızılkaya’nın 34 aylık (daha üç yaşını tam doldurmamış) kızı hastalanmış.

Kesik kesik öksüren kızını Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götüren Ömer Hoca, yaşadığı “ilaç skandalı”nı, sosyal medyada “günün rezaletini sunuyorum” başlığı altında yayınladı ve şunları yazdı:

İYİ Kİ ECZACI UYARDI!

“- Günün rezaletini sunuyorum. 34 aylık kızımı öksürük şikayetinden Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine götürdüm. Çocuk Doktoru makamını işgal eden bir bayan, kızımın boğazına bakıp, bu şurubu yazdı. Eczacı beni ‘çay kaşığı ile vermem konusunda’ uyardı. Bir de şunu dedi: ‘O gün hangi mümessil çalılırsa, onun ilaçlarını yazar, hastaya da (bu ilacı al) diye ısrar eder.’ 3 yaşına bike girmemiş kızıma verdiği ilacın prospektüsünde 6 yaş altında ‘kullanılmaması’ yazıyor.”

Çok yönlü ve dikkatli bir insan olan, mesleğinin hakkını veren bir eczacıya denk düşmesinin şansıyla da, küçük kızını muhtemel bir sıkıntının eşiğinden alan Ömer Faruk Kızılkaya’nın başına gelen bu olay, daha kim bilir günde, ayda, yılda kaç kez yaşanıyor da, kimsenin haberi olmuyor.

erzurumdanhaberler.com olarak Ömer Faruk Kızılkaya’nın yaşadıklarını, bu konularda ciddi hassasiyet gösteren İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin dikkatine sunuyoruz. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.