Dolar 32,3264
Euro 35,0746
Altın 2.300,17
BİST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

HAVALİMANI ERZURUM’UN VİTRİNİDİR, İHMAL EDİLEMEZ

HAVALİMANI ERZURUM’UN VİTRİNİDİR, İHMAL EDİLEMEZ
18 Eylül 2017 08:44 | Son Güncellenme: 18 Eylül 2017 08:46

ASLEN Tortum’un Serdarlı Beldesi’ne bağlı Uzunkavak Köyü’nden. Ama İstanbul’a yerleşmiş, orada yaşıyor, fırsat buldukça da köyüne gelerek hasret gideriyor.

Üsküdar Şeyh Devati Mustafa Afendi Cami’nin yıllarca imamlığını yapan, medresesinde 2 bine yakın hafızın yetişmesine doğrudan katkısı olan 70 yaşındaki Mehmet Aktaş Hoca ile, Uzunkavak’ın yaylalarını dolaşmaya çıktığımızda tanıştık.

Gazeteci olduğumuzu öğrenince, sohbetimiz derinleşti.

Geçtiğimiz günlerde bir yakınını uğurlamak amacıyla yolu Erzurum Havalimanı’na düşmüş.

HAVALİMANI MESCİDİ’Nİ ANLATTI

“Günlerden cumaydı, namazı da havalimanının mescidinde kılalım dedik. Mescit oldukça büyüktü ve de kalabalıktı” hatırlatması yapan Aktaş Hoca, o gün gördüklerini ve yaşadıklarını erzurumdanhaberler.com’a şöyle anlattı:

“-Havalimanlarında hemen her türen insanı görmek mümkün. Bu tür yerleri ben çok önemsiyorum. Bizim vitrinimizdir oralar. Mescitte görevli gençten bir imam. Başında sarığı yana kaymış haliyle dikkat çekiyordu. Namazda kıraati de iyi değildi. Hutbeyi de düzgün, anlaşılır şekilde okuyamadı, kekeledi durdu. Hem bir Erzurumlu ve hem de bir din adamı olarak üzüldüm. Müftü Bey ile (Hasan Hüsnü Sula) tanışıklığımız var. Görsem, kendisine de söyleyeceğim. Havalimanı Mescidi kesinlikle ihmal edilecek yerlerden değil. Orada kıraati düzgün, oturuşuna, kalkışına dikkat eden, sözü dinlenir, saygınlığı ile ön plana çıkmış bir imamın görev yapması gerekir. Sonuçta havalimanı Erzurum’un vitrinidir, o vitrinin çok güzel olması memleketin menfaatinedir.”

BİZE MAHCUBİYET YAŞATMASINLAR

Kimseyi eleştirmek istemediğini özellikle belirten Mehmet Aktaş Hoca, Erzurum’un bir imajı olduğunu ve hemen her kesimden insan tarafından takdir gördüğünü vurguladı. Aktaş Hoca, “Umarım bundan böyle her cuma bu mescide tecrübesiz değil, çok daha özellikli, işini severek yapan imamlar gönderilir de bizler mahcubiyet yaşamaktan kurtuluruz” diyerek beklentisini dile getirdi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Erkan Dağdelen dedi ki:

    Demekki akıl yaşta değil baştadır sloganı nekadar doğru bir ifade. Değerli hocamız tesadüfen geldiği havalimanı mescidinde bu detayı yakalamış, haftada birkaç kez uçan Sn vekillerin bu tespiti yapamayışı aslında onların Erzurum a nasıl üstünkörü baktığını gösterir. Beş valiyim üstüne beş daha koysan ne olur, namazda dahi samimi olmadıkça bir anlamı yok. Canım çıha Erzurum.