Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 18°C

CHP’DE ÖNDER GENÇ KABUSU

AK PARTİ’DE SİYASET YAPARKEN, CHP’YE GEÇEN VE GEÇTİĞİ GÜNDEN BERİ DE PARTİ İÇİNDE CİDDİ MUHALEFET YAPMAYA BAŞLAYAN, DOLAYISIYLA İL BAŞKANLARI TARAFINDAN AFOROZ EDİLEN ÖNDER GENÇ’E KEMAL KILIÇDAROĞLU SAHİP ÇIKTI.

CHP’DE ÖNDER GENÇ KABUSU
30 Mayıs 2022 09:01

ERZURUM‘da CHP yönetimlerini pasif kaldıkları, iyi çalışmadıkları, vatandaşın sorun ve sıkıntısını dillendirmedikleri için sık sık uyaran, zaman zaman il başkanlarına yönelik çıkışlar yapan, sesini yükselten, özellikle sosyal ağlarda eleştirilerini ardı ardına sıralayan, bu nedenle afaroz edilen, disiplin kuruluna verilen ve üyelikten çıkartılan ama mücadelesinde yılmayan Önder Genç, bu defa da Kemal Kılıçdaroğlu’nu talimatıyla yeniden üyeliğe kabul edildi, hem de kaydını yenilemeye Genel Başkan’ın makam aracıyla gitti.

Aslen Horasanlı olan 1976 doğumlu 4 kız babası Önder Genç, siyasete Ak Parti’de başladı. Partinin kuruluş yıllarında teşkilat başkanlığı dahil birçok görevde bulunan Genç, kendisini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı “Gel Başbakan sen ol, yeter ki ülke kaostan kurtulsun” teklifinin çok etkilediğini belirtti, Adalet Yürüyüşü sonrasında da CHP’ye üye olduğunu hatırlattı.

GENÇ BİR TÜRLÜ ENGELLENEMİYOR

Hem önceki CHP İl Başkanı Bülent Oğuz ve hem de mevcut Başkan Suat Dülger tarafından parti üyeliğinden çıkartılan, karşı koyuşlara rağmen mücadelesinde yılmayan, kapıdan atıldığında bacadan, olmazsa pencereden bir daha giren Önder Genç, yaşadıklarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattı.

Kılıçdaroğlu ile geçtiğimiz salı günü grup toplantısının ardından Meclis’deki odasında, Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in de bulunduğu bir ortamda görüştüğünü belirten Genç, ziyaretin ayrıntılarını erzurumdanhaberler’e şöyle aktardı:

20 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

“- Özel kalemden 5 dakikalığına randevu verilmişti. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz 20 dakikayı buldu. Kendisine, ‘Efendim beni kaptan atıyorlar pencereden, olmazsa bacadan giriyor, ayrılmamak için çok direniyorum’ dedim, gülümsedi. CHP olarak Erzurum’da başarılı olmayışımızın nedenlerini anlattım, sahada çalışmak istediğimizi ifade ettim, kedilerin aslanları boğmasına izin vermemesini istedim. Beni dinledikten sonra partiye yeniden dönüşümün yapılması talimatını verdi.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini makam otomobili ile üyeliğinin yenilenmesi için CHP Genel Merkezi’ne, Oğuz Kaan Salcı’ya gönderdiğini bildiren Önder Genç, parti içi mücadeleye kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. 

Bu gelişmelerden sonra gözler, CHP Erzurum il Örgütü’ne çevrildi. Mevcut yönetimin, ihraç ettikleri bir üyenin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yeniden üyeliğe kabul edilişini içlerine sindirip-sindirmeyecekleri merak konusu oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.