Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 16°C

CUMHURİYETİN 100. YILI COŞKUSU İBRAHİM ERKAL’DAN ARŞA YÜKSELDİ

CUMHURİYETİN 100. YILI COŞKUSU İBRAHİM ERKAL’DAN ARŞA YÜKSELDİ
29 Ekim 2023 09:08 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2023 11:39

CUMHURİYETİN kuruluşunun 100’üncü yıldönümü onuruna Nice Yüzyıllara adı altında bir kutlama programı düzenleyen Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ERSANDER, yine gönülleri fethetti. Yağışlı havaya rağmen İbrahim Erkal Dadaş Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin yolunu tutan sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşatan ERSANDER, çoğu insana “keşke bu gece hiç bitmese” dedirtti.

İki yıl önce, 29 Ekim 2021 tarihinde kurulan Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ERSANDER, geçen zaman içinde çok sayıda ulusal ve uluslararası boyutta sanatsal ve kültürel etkinliklere imza attı.

ERSANDER’DEN MERHABA

Son olarak geçtiğimiz Temmuz ayında tarihi Çifte Minareli Medresede ikinci kültür ve sanat şenliği düzenleyerek sanat etkinlikleri konusunda kararlılığını ortaya koyan ERSANDER, bu defa İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde, yine bir başka faaliyetiyle sanatseverlere “merhaba” dedi.

İÇYAR VE ALKIR FARKI

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Cem İçyar yönetiminde kareografisini Ferhan Önal’ın yaptığı programda “Nice Yüzyıllara” diyerek sahne alan ve biri birinden güzel eserleri seslendiren Vahit Alkır ile Mahmut Kıvanç, Ümit Turan, Berna Kılıç ve Elif Nalbantoğlu’na; Erzurum’un deneyimli saz sanatçıları Bayram Şengül, Metin Sürmeli, Orhan Pullu, Mahmut Aksakal, Samet Saymaz ve Şahin Sarıgül eşlik etti.

Ülkenin çevresinin ateş çemberi ile sarılı olduğu günlerden, büyük zafere ve cumhuriyete uzanan yolun veciz sözlerle anlatıldığı, Dernek Başkanı Ümit Gergit’in kaleme aldığı metinleri Nilgün Kıtır, Halit Sonuş, Kübra Genç ve Adem Gültekin seslendirdi.

FİNALDE İZMİR MARŞI

İzmir marşının birlikte okunmasıyla son bulan programa katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Gergit, “Biz sadece Cumhuriyetin yüzüncü yılını değil aynı zamanda derneğimizin de ikinci yaşını kutluyoruz” diye konuştu.

Geceye Palandöken İlçe Kaymakamı Uğur Tutkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Ergin, TRT  Müdürü Ayça Yarol Alemdar, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil katılarak renk kattılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.