Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ERKON’U KURDU, ANLATMAK İÇİN DE ERZURUM’A GELDİLER

ERKON’U KURDU, ANLATMAK İÇİN DE ERZURUM’A GELDİLER
27 Ekim 2018 16:26 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:03

İSTANBUL‘da faaliyet gösteren çeşitli derneklerin oluşturduğu federasyonların bir araya gelerek kurduğu Erzurum Konfederasyonu (ERKON), görücüye çıktı. ERKON’un kurucu üyesi konfederasyon başkanlarından bir bölümünün Erzurum’a gelerek düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşulanlar ve ortaya konulan hedefler, salonda bulunan herkesi heyecanlandırdı. Toplantıya görüntülü telefon ile bağlanan Esenyurt Belediye Başkanı ve ERKON Kurucu Başkanı Ali Murat Alatepe, böylesi bir yapılanmayı çok önemsediğini hatırlattı, “Erzurum ruhunu öne çıkartmak, herkesi içine alacak bir yapı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Ülke genelinde çeşitli illerin konfederasyonu olduğunu, ancak Erzurum’un böylesi bir yapılanmadan mahrum bırakıldığını belirten ERKON Başkan Yardımcısı Mustafa Macit, “Erzurum’a sizlerle fikir alışverişinde bulunmak, bu arada da amaçlarımızı ve hedeflerimizi anlatmak için geldik” dedi. Yaklaşık bir ay önce 5 federasyon ile ERKON’u kurduklarını belirten Macit, “Şurası iyi bilinmeli ki, hedefimiz Erzurum. Erzurum kültürünü öne çıkartmak istiyoruz” dedi, daha sonra şunları söyledi:

HİÇ KİMSE SİYASİ İKBAL PEŞİNDE DEĞİL

“-Erzurum’un kültürüne, sosyal hayatına şimdiye kadar çoğu sivil toplum kuruluşu da katkı sağlamış. Hizmet verenlere teşekkür ediyorum. Şurası bir gerçek ki, STK yöneticilerinin belli bir bölümü eğitimli değil. Kişisel gücünü ortaya koyan bir yönetici görevi bıraktığında, motivasyon da bitiyor. Biz, kurumsal bir kimlik oluşturacağız. Yapılanmamızın taslağı hazır. Öncelikli 25 proje hazırladık. Eğitimi öne alarak adımlarımızı atacağız Kronikleşmiş sorunları bir çırpıda çözmemiz mümkün değil. Sabra, dayanışmaya ve orijinal fikirlere ihtiyacımız var. Hiç kimse ikbal peşinde değil. İddia edildiği gibi, siyasi bir rant elde etmek amacıyla da yola çıkmadık. ERKON çatısı altında kırmızı çizgilerimizi aşmayan her siyasi görüşten insana ihtiyacımız var. Birlik olmak, beraber hareket etmek istiyoruz.”

BAŞKAN ALATEPE TELEFONLA BAĞLANDI

ERKON Kurucular Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Karapınar, Güngör Orbak, Hamit aldır, Ali Akar ve Aziz Öz’ün de hazır bulunduğu toplantıda, “Bemırat” takma adıyla gönüllerde yer edinen Murat Balkuş’un da hazır bulunduğu toplantıya, Esenyurt Belediye Başkanı ve ERKON Kurucu Başkanı Ali Murat Alatepe de görüntülü telefonla bağlanarak, bir değerlendirme yaptı. ERKON Konfederasyonu’nun oluşumunu çok önemsediğini özellikle vurgulayan Başkan Alatepe, şunları söyledi:

“- Böylesi bir oluşumla Erzurum ruhunu öne çıkartacağımızı ümit ediyorum. Amacımız da zaten bu. ERKON’un herkesi kucaklayacak ve içine alacak bir yapıda olması en büyük arzum. Mesele tespihin dağılmış tanelerini yeniden ipe dizmek. Bu aşamada kimin imame olacağının bence hiç önemi yok. Attığımız adım sonrasında iyi bir karşılık bulduk. Diyorum ki, ‘Bu oluşumun dışında kalanın başına buz düşer.’ Ne benim, ne diğer arkadaşlarımın siyasi bir rant elde etme yok.  Erzurum kimsenin babasının malı değil. Sesimizi duyurmak için çeşitli yöntemlere başvuracağız. İlk olarak da 11 Kasım’da İstanbul’da bir tanışma toplantısı yapacağız. Siz gazeteci arkadaşlarımızı da toplantıya davet ediyorum.”

BASIN MENSUPLARI “SİYASETE EVET” DEDİ

Toplantıda hazır bulunan basın mensupları, eğer başarılabilirse ERKON’un hedefleri arasına siyaseti de almasını ve Erzurumlu isimleri belli görevlere taşımaları gerektiğini söyledi, “Biz, böylesi adımları eleştirmez, aksine destekleriz” dediler.

Gazetecilerden gelen bu desteğe teşekkür eden Mustafa Macit, “Grubumuzda 52 kişiden oluşan bir akil insan grubumuz var. Yönetim kurulumuz 37 kişiden oluşacak. Yönetime Erzurum’dan da isimleri alacağız. Ekonomik anlamda hiçbir şeye ihtiyacımız yok. İstanbul’da çok sayıda okumuş, değerli insanımız var. Ama istediğimiz yerde değiliz. tüm olumsuzlukları el ele vererek, dayanışmayla aşacağımıza inanıyor, bu mücadelemizde Erzurum Basını’nı da yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu. erzhaber


 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.