Dolar 32,5968
Euro 34,8683
Altın 2.494,71
BİST 9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ERSANDER’DEN YALOVA ÇIKARMASI

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİRİNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAK OLAN ERZURUM KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM DERNEĞİ (ERSANDER) FAALİYETLERİNİ ULUSAL BOYUTA TAŞIYOR. DERNEK İLK ULUSAL ETKİNLİĞİ YALOVA VE BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRECEK.

ERSANDER’DEN YALOVA ÇIKARMASI
8 Ekim 2022 09:15 | Son Güncellenme: 8 Ekim 2022 15:23

GEÇTİĞİMİZ yılın ekim ayında, tam da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı hafta kuruluş çalışmalarını tamamlayarak yola çıkan, kısa zamanda önemli kültürel faaliyetleri gerçekleştirerek adından sıkça söz ettirmeye başlayan Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) çalışmalarını ulusal boyuta da taşıdı.

Daha birkaç aylık dernekken birisi uluslararası düzeyde olmak üzere üç şenlik düzenleyen, yaptıkları ziyaretlerde Erzurum’un kültür ve sanat alanında daha fazla ve hızla mesafe alması için görüşmelerde bulunan, ilgililerle karşılıklı fikir alışverişi yaparak üstlendikleri misyonun gereklerini yerine getirmeye gayret gösteren ERSANDER, yeni sezona hızlı giriş yapıyor.

Derneğin yaptığı çalışma ve faaliyetlerinin toplumun hemen her kesiminden takdir gördüğünü belirten ERSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Gergit, aldıkları iş birliği ve güç birliği tekliflerinin giderek çoğalıyor olmasını, o takdirin bir nişanesi olarak gördüklerini söyledi.

TOZLANAN YÜZÜ PARLATMAK İSTİYORUZ

Bu doğrultuda Yalova Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden gelen daveti, etkinlikleri ulusal boyuta taşıma açısından bir fırsat olarak gördüklerini ve kabul ettiklerini belirten Başkan Gergit, asıl amaçlarının bir kültür ve medeniyet şehri olan Erzurum’un tozlanan yüzünü parlatmak olduğunu söyledi.

BİZİ BAŞKALARI İLE KARIŞTIRMAYIN

Yalova Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin davetini “hiçbir beklenti” içinde olmadan kabul ettiklerini, Erzurum günleri adı altında yapılan etkinlikleri düzenleyen gruplardan gelen çağrıları ise görüşmeye değer bile bulmadan kulak tıkadıklarını belirten Ümit Gergit, “Elbetteki cağ kebabı, kadayıf dolması, göğermiş peynir bizim olan ürünler. Biz pazarcı, biz panayırcı değiliz. O taraklarda bizim bezimiz olamaz. Biz Erzurum’u temsil etmeye soyunmuş insanlarız. Bugünlerde biri İstanbul, diğeri İzmir’de ‘Erzurum Günleri’ adı altında yapılacak olan etkinliklerle bizim faaliyetimiz karıştırılmasın. Biz Erzurum adını kullanarak para kazanmaya değil, gönlü Erzurum özlemi ile kavruk insanlarla dostluğu pekiştirmeye gidiyor, onlara bir avuç Erzurum götürüyoruz. Yolumuzun uzun, yolumuzun çetrefilli ve zorluklarla dolu olduğunu biliyoruz. Ama biz, iyi niyetle hareket ettiğimizi ve o doğrultuda hareket ettiğimizi de biliyoruz. Yolumuz açık olsun” dedi.

ETÜ REKTÖRÜ’NE TEŞEKKÜR

ERSANDER’in ilk ulusal etkinliğine Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) bir stand açarak katkı yapacağını ve omuz vereceğini de belirten Ümit Gergit, gösterdiği yakınlık ve işbirliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak’a teşekkür etti.

Başkan Gergit, programın son gününü Nilüfer Erzurumlular Derneği Başkanı Taner Şahika’nın davetlisi olarak Bursa’da olacaklarını ve düzenlenecek toplantıda Erzurum’u konuşacaklarını, Erzurum’u anlatacaklarını sözlerine ekledi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.