Dolar 32,5840
Euro 34,7992
Altın 2.514,18
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ERZURUM ÜRÜNLERİNİ ANTALYA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKARDILAR

ERZURUM ÜRÜNLERİNİ ANTALYA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKARDILAR
28 Ekim 2016 07:58

38-foto

ANTALYA’da bu yıl 7.’si düzenlenen ve her gün çok sayıda insanın ziyaret ettiği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) aynı çatı altında bulunduğu Erzurum standın renk kattı. Standta yer alan; Oltutaşı, ehram, deri ve bakır ürünlerinin yanı sıra, İspir fasulyesi, dut pekmezi, bal, sucuk, kavurma, göğermiş peynir, civil peynir ve tereyağı gibi yöresel ürünler büyük ilgi gördü.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin farklı yöresel ürünleri ile coğrafi tescilli ürünlerinin tanıtıldığı ve satışının yapıldığı fuarda, Erzurum’un coğrafi işaret tescilli göğermiş peynir, civil peynir ve ispir fasulyesi ziyaretçilerin Erzurum stanında almadan geçmediği ürünler oldu. Aynı şekilde stantta satılan et ürünleri de ziyaretçilerin tadına bakmayı ihmal etmediği ve beğeniyle aldıkları lezzet ürünlerinden oldu.

Standı ziyaret edenler Oltu taşı ürünleri de yakından inceledi. Oltu taşının özellikleriyle ilgili bilgi alan vatandaşlar, başta tespih olmak üzere Oltu taşından imal edilen kolye, yüzük ve küpe gibi takılardan aldı. Ziyaretçiler, stantta sergilenen ve satışı yapılan ehram, deri ve bakır ürünlerini de büyük ilgi gösterdiler.

Vatandaşların yanı sıra fuara iştirak eden oda, borsa, kalkınma ajansı ve diğer kamu kurumlarının yöneticileri de Erzurum standını ziyaret etmeden geçmiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yankın da Erzurum standına konuk oldu. Genel Müdür Yankın ve beraberindekilerini ağırlayan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Adil misafirlerine yöresel ürünlerden ikram etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.