Dolar 32,3294
Euro 35,1232
Altın 2.302,47
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

ERZURUM’DAN ÖNEMLİ BİR HAMLE!

ERZURUM’DAN ÖNEMLİ BİR HAMLE!
4 Ocak 2017 13:48 | Son Güncellenme: 4 Ocak 2017 13:49

VALİ Seyfettin Azizoğlu’nun önerisiyle Erzurum Kent Portalı oluşturuldu. Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan “Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Ligi Erzurum Kent Portalı” Kongre Binası’nda düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Erzurum’un tanıtımında önemli rol oynayacağına inandığı kent portalının, kurumlararası iletişimin sağlanmasında da önemli görevler üstleneceğini belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, her kurumun üzerine düşen görevi hakkıyla yapacağına inandığını söyledi.

Tarihi Kongre Binası’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ilçe kaymakamları katıldı.

Erzurum ile ilgili tüm bilgilerin yer alacağı ve tanıtımına katkı sağlamanın yanı sıra kullanıcıları bilgilendirmeyi de amaçlayan Erzurum Kent Portalında, kamu kurum kuruluşlarının adresleri, kent haberleri, kent hizmetleri, önemli yerlerin telefon numaraları ve iki boyutlu haritalar yer alacak.

ÇOK ÇALIŞMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Hazırlanan portal sayesinde, yapılacak her türlü hizmet, yatırım ve faaliyetlerin herkes tarafından anında öğrenilebileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, erzurumkentportali.com sayesinde Erzurum ve Doğu Anadolu’nun yeniden ayağa kalkabileceğini bildirdi. Türkiye’nin, avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden birisi olabileceğini belirten Başkan Sekmen, “Bizim bir Fransa veya Almanya gibi olmamız, gelişmemiz, büyümemiz aslında bizim elimizde. O seviyeye gelebilmek için hepimiz çok çalışmalıyız. Bu portalın kentimizin tanıtımında önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyorum” dedi.

Üniversitelerin eğitim, öğretim, araştırma misyonlarının yanında toplum ve kurumlarla iş birliği yapmasının önemli olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite olarak bu tür projelerin içinde her zaman yer alacaklarını söyledi. Rektör Çomaklı, kurumlarla ortaklaşa yapmış oldukları bu çalışmanın başarıya ulaşacağına inandığını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, kurumlararası işbirliği anlaşması, toplantıya katılan kurum yöneticileri tarafından imzalandı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.