Dolar 32,5658
Euro 34,9692
Altın 2.418,00
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ERZURUM’UN KISKANDIRAN AKŞAMLARI

ERZURUM’UN KISKANDIRAN AKŞAMLARI
24 Temmuz 2021 14:51

KAVURUCU sıcakların yurt genelinde hüküm sürdüğü şu günlerde, Erzurum’da yaşanan serin ve yağışlı hava, insanları sıcağın hararet ve neminden korurken, özellikle akşam saatlerinde, gün batımına doğru kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına da neden oluyor.

Şairin, “Sırnaşır güneşle öpüşür ay’la, yaylalar içinde Erzurum Yayla”  diyerek övdüğü, kendine özgü iklimiyle bir başka yere benzemeyen, kimi aylarda bir günde dört mevsimin yaşandığı, bu yönüyle bilenlere hiç de şaşırtıcı gelmeyen Erzurum’da, bugünlerde duyan çoğu insanı tebessüm ettiren “temmuz soğukları” yaşanıyor.

Aşırı sıcaklardan dolayı insanların denizlere koştuğu, gece serinlemek için klimaları açtığı, sıcak ve aşırı nem nedeniyle uykuya hasret kaldığı, Güney illerinde insanların damlarda yattığı şu günlerde Erzurum’da insanlar diğer yörelere inat yorgana sarılarak yatağa giriyor. 

Kışı uzun ve soğuk, yazı kısa ve serin geçen Erzurum’da bugünlerde ortaya çıkan “akşam manzaraları”nın seyrine de doyum olmuyor. Özellikle yağışlı akşamlarda, bulutların güneşle oynaşması sırasında filim karesi gibi art arda sıralanan, biri diğerinin devamı gibi gelen, gözlere ve hatta gönüllere yansıyan renkli görüntüler, özellikle fotoğrafseverlere kaçırılmaz fırsatlar sunuyor.

Yanardöner haliyle akşamın rengini kızıldan lacivertte, lacivertten siyaha dönüştüren bulutların serin bir geceyi de beraberinde getirdiği Erzurum’da  insanlar, akşamları sokağa çıkarken üzerlerine ya bir kazak, ya bir hırka, ya da mont alma ihtiyacı hissediyor, dolayısıyla Erzurum Yaylası’nda yaşıyor olmanın huzur ve rahatlığını duyuyor, düşman çatlatıyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.