Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

BU İDDİALARA BAKALIM CEVAP VEREN ÇIKACAK MI?

BU İDDİALARA BAKALIM CEVAP VEREN ÇIKACAK MI?
17 Kasım 2016 17:36

32-ergn

ERZURUM‘da, özellikle yerel yayıncılık alanında adından sıkça söz ettiren, yazdığı haftalık yazılarıyla da spora ve sportif olaylara ışık tutan Gazeteci Naci Ergen’in, Doğu Türk İnternet Sitesi’nde yayınlanan yazısında Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOWF) ile ilgili olarak ortaya attığı iddialar, herkese, “bu kadarı da fazla” dedirtti.

Önümüzdeki şubat ayında yapılacak olan Avrupa Gençlik Kış Oyunları’yla ilgili hazırlıkların geç başladını ve çalışmaların ağır aksak yürüdüğüne işaret eden Ergen, yazısında Erzurum’un tanıtımına önem verilmeyişine dikkat çekti ve organizasyonla ilgili çarpıcı iddiaları dillendirdi.

BÜTÇE 40 MİLYON LİRA AMA!

“Şimdi sıkı durun! Çünkü öyle iddialar var ki inanın şok yaşayacaksınız” dediği yazısında, organizasyona 40 milyon lira (eski parayla 40 trilyon lira) bütçe ayrıldığına dikkati çeken Ergen, yazısını şöyle sürdürdü:

“-Eğer iddialar doğruysa, 40 milyon liranın 30 milyon lirasının, yarışmalarda alınacak sonuçların açıklanacağı sisteme harcanmış. İhalede alicengiz oyunlarının oynandığı da ileri sürülüyor. 30 milyon liranın sadece, sistemi kuracak şirkete ödenmesinin ardından, geriye kalan 10 milyon lira ile de konaklama, yemek, ulaşım transferi, şehir tanıtımı, salon iç ve dış görseller gibi birçok gider için harcanacak.

Burada şu soru akla geliyor: 2011 yılında altyapısı hazır hale getirilmiş tesislerde 30 milyon lira ne diye harcanacak?

Kış sporları federasyonları, 2011 yılından sonra yaptıkları dünya şampiyonaları için bu kadar para harcanmazken, siz harcamayı ne diye yaptınız?

Televizyonlardan canlı yayınlanmayacak, sadece 4 kamera ile iç ve dış alanlarda haber nitelikli çekim yapılacak işler için, firmaya neden bu kadar para ödeniyor?

Organizasyon sonrasında da, kuracakları sistemleri geri götürecek firmaya, bu kadar hizmet tutarını nasıl ödüyorsunuz?”

İHALE ŞARTNAMESİ NASIL DAĞITILDI

İhaleyi şartnamesinin, ihaleye girecek şirketlere hangi şartlarda ve hangi gün dağıtıldığını da soran Ergen, daha sonra şöyle devam etti:

“-Gelelim koordinatörlüğe! Koordinatörlük şu ana kadar ne yaptı, kimse bilmiyor. Bu gidişle de bilmeyecek gibi. Herkes havanda su dövüyor. Avrupa Olimpiyat Komitesi her toplantıda verip, veriştiriyor. Bizim koordinatörlük yetkilileri ise, her şey yolundaymış gibi, açıklamalarda bulunuyor. Benim asıl anlamadığım konu şu; Bu kadar iddialar orta yerde dolaşırken, sayın milletvekilleri başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in olup-bitenlerden hiç mi haberı olmuyor?
Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız ve Erzurum milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in bu iddiaları araştırmasını ve birilerinin rant’lanmasına engel olmasını bekliyorum. Şubat ayına az bir süre kaldı. Eğer bu iddialar doğru ise EYOWF’da kazanan belliki sadece IT şirketi ve ona destek verip, ihaleyi kazandıran olacak! Haberiniz olsun…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.