Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 16°C

KATİL NETANYAHU ZAMANIMIZIN HİTLER’İDİR

KATİL NETANYAHU ZAMANIMIZIN HİTLER’İDİR
19 Ekim 2023 17:31 | Son Güncellenme: 19 Ekim 2023 17:58

ERZURUM’da sayıları 12’ye ulaşan kadın kooperatiflerinden sadece 4‘ünün yönetici ve üyeleri Çifte Minareli Medrese önünde Filistin’de katliam yapan ve insanlık suçu işleyen İsrail’i protesto ettiler.

Erzurum’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri tarafından hazırlanan ortak kınama metni, Çifte Minareli Medrese’nin önünde Kadama Kadın Kooperatifi Başkanı Canan Uçar tarafından okundu.

TÜM DÜNYA SORUMLUDUR

“-Gazze’den gelen bir haber hepimizi derinden sarstı” diye söze başlayan Canan Uçar, Filistin’de; içinde kadın ve çocukların bulunduğu bir hastaneyi hedef alarak bombalayan İsrail’in terör suçu işlediğini belirtti. Canan Uçar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“- İsrail, hastaneyi bilerek ve isteyerek hedef alarak sadece Filistin’le bir arada yaşama hukukunu zedelemedi, tüm dünyanın bir arada yaşama hukukunu zedeledi. Bu yüzden hükümet, tüm İsraillileri bulundukları ülkelerden ayrılmaya teşvik ediyor. Bugün yaşanan katliamdan sadece İsrail değil, Filistin’in işgalini normalleştiren tüm dünya sorumludur.

Dün yaşananlar tarihi bir ibret vesikası olarak İsrail adına utanç vesilesidir. 1938’de Almanya da yaşayan Yahudilerin yaşadıklarının günümüze uyarlanmış halidir ve ne acı ki, Hitlerin Kristal Gece’sinin mağdurları bugünün failleri olmuştur.

O YAPI ÇIBANA DÖNMÜŞTÜR

Katil Netanyahu zamanımızın Hitler’idir. Bugün medeni olduğunu iddia eden her ülke, her örgüt ve her insan bu gidişata dur demelidir yoksa bugün savunduğu değerleri inkâr etmiş olacaktır. Dün Hitler’in ülkelerini işgaline ses çıkarmayan ülkeler nasıl bunun bedelini 2. Dünya Savaşı’na girerek kendi halklarının ödemesine sebep oldularsa şimdi, dünkü büyük soykırımın acıları üzerinden bugünün terörünü aklayamazlar. Bugün, içinde Filistin olmayan demokratik söylemlerin vadesi dolmuştur. Batı’nın Ortadoğu’da bir çiçek gibi büyütüp beslediği yapı bugün bir çıbana dönüşmektedir. Bu süreçte bir şekilde Batı, İsrail’in savaş suçu işlediğini kabul edecek ve aynı Batı, İsrail’in BM ve birçok anlaşmaya göre işgalci olduğunu da kabul ediyor. Fakat bu doğrultuda harekete geçmiyor. Bu yüzden bugün İsrail’in kınanması hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. “

YAPILAN AŞAĞILIK BİR DAVRANIŞTIR

İsrail devletinin Filistin halkına yaptığı insanlık dışı muameleyi, Yahudilerin maruz kaldıkları acıları kullanarak meşrulaştırmasından daha aşağılık bir şey olmadığını kaydeden Canan Uçar, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“- Tarihin neresinde olacağımıza tercihleriniz karar verir. Onurla anılacak bir tarih yazmak mümkündür, insan içine çıkılamayacak bir tarih de…

Bir devlet bir eylem kararı alıyorsa bu eylemin siyasi bir hedefi olması gerekir. Bugün İsrail’in bilerek ve isteyerek bir hastaneyi bombalaması, tesadüf değil bir tercihtir. Bu tercihin siyasal hedefi Hamas karşısında aczini perdelemektir. İsrail, düşmanıyla baş edemediği için hasta, kadın ve çocukları hedef haline getirmiştir. Bir devletin “savaş” esnasında sadece ne kaybettiği değil, nasıl kaybettiği de önemlidir. Bu bağlamda günümüzde İsrail, Hamas nedeniyle büyük bir itibar zedelenmesi yaşamaktadır. MOSSAD ve İsrail askerleri üzerinden dünyada oluşturulan mit, bugün her açıdan sorgulanmaktadır. Bu mitin yıkılması, İsrail’e karşı olan birçok devlet ve devlet-dışı örgütlenmeye cesaret verecektir. Bunun farkına olan İsrail, caydırıcılığını tekrardan yaratmak için çözüm değil, kıyım arayışındadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.