Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

NE MAKAMI VAR NE PERSONELİ!

NE MAKAMI VAR NE PERSONELİ!
6 Kasım 2021 10:06

ERZURUM‘un ılıman iklime sahip, yeşil ilçelerinden olan Tortum’un köye dönüşen Pehlivanlı Beldesi(!) Muhtarı Mustafa Büyüközmen, bir belediye başkanı gibi çalışıyor. Makamı, personeli, makam şoförü bulunmayan, köyünün ve insanının ihtiyaçlarını karşılamak için geceli-gündüzlü çalışan Muhtar Büyüközmen’in hayalini “yöresel ürünler pazarı” süslüyor.

Tortum’un doğal güzellikleri ile bilinen Ödük Vadisi’nin üç önemli yerleşim yerinden birisi olan, geçtiğimiz yıllarda yapılmak istenilen HES Projesi ve halkın karşı çıkışı ile gündeme gelen Pehlivanlı Beldesi, yeterli nüfusa sahip olmadığı için, köye dönüştürülmüştü.

Yapılan son yerel seçimlerde muhtar seçilen, seçildiği günden beri de bir belediye başkanı gibi çalışan, kendi özel aracı ile köyün işlerini takip eden, elinden geldiğince projeler üreten, başta Erzurum Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Tortum Belediyesi ve diğer kamu kurumlarını köyüne hizmete, yatırım yapmaya çağıran Muhtar Büyüközmen’in hedefinde yöresel ürünler pazarı yaptırmak var.

Geçtiğimiz günlerde Tortum ve yöresine bir meyvesuyu fabrikası yapılması gerektiğini belirten ve siyasilere çağrı yapan Muhtar Mustafa Büyüközmen, şimdi de Hazine’ye ait Artvin-Erzurum Karayolu üzerinde arazi üzerinde köylünün ürettiği ürünleri pazarlayacağı bir pazar yeri yapılmasını istiyor.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile görüştüğünü ve kendilerini böyle bir çarşı yapmaları konusunda yatırıma davet ettiğini belirten, yaptığı çalışmalarla yöre insanından taktir toplayan Mustafa Büyüközmen, Pehlivanlı’nın ihtiyaca cevap vermeyen güreş meydanının yenilenmesi, çevresine de başta düğün salonu olmak üzere sosyal tesisler yapılması konusunda Tortum Beşedlyesi ile anlaştığını kaydetti. Muhtar Büyüközmen, amacının Pehlivanlı’yı eski parlak ve hareketli günlerine kavuşturmak olduğunu belirtti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.