Dolar 32,5515
Euro 34,9912
Altın 2.426,58
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

YILLARIN ÖZLEMİ SONA ERİYOR

YILLARIN ÖZLEMİ SONA ERİYOR
28 Aralık 2016 08:51

VALİ Seyfettin Azizoğlu, Erzurum insanının yıllardan beri beklentisi olan kültürel yatırım ve hizmetleri yerine getirmek için, düğmeye bastıklarının müjdesini verdi.

Erzurum gibi kadim bir şehrin ihtiyacı olan kültür merkezini yapmak için harekete geçtiklerini müjdeleyen Vali Seyfettin Azizoğlu, yer tespiti konusundaki çalışmaların sonuçlandığını bildirdi. erzurumdanhaberler.com’a özel değerlendirme ve açıklamalarda bulunan Vali Azizoğlu, özellikle kültürel eser ve yapıların korunması ve bakımı noktasında gereken hassasiyetin daha titizlikle gösterileceğini belirtti.

Üç Kümbetler ve çevresindeki eski binaların temizlenmesiyle birlikte ortaya çıkan arazi üzerinde yapılacak çalışmaları merakla beklediğini belirten Vali Azizoğlu, “O bölgede bulunan ve öğrenci yokluğundan dolayı atıl durumda kalan Vali Hafızpaşa İlokulu Binası’nı yıkacağız. Yakutiye Belediyesi’nin verdiği arsayla birlikte toplam 9 dönüme ulaşacak yerde, Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan üç katlı bir müze yapacağız. Yine çok acil ihtiyaç olan kültür merkezi için de Atatürk Üniversitesi’ne ait, Fuar Yolu üzerindeki, halk arasında Tohum Islahı Bahçesi olarak bilinen çiftlik evlerinin bulunduğu yer tespit edildi. Toplam 40 dönüm alan üzerinde hem kültür merkezi ve hem de bir kütüphane yapacağız. Toplam bir milyon kitap kapasiteli kütüphanemizin proje ödeneği geldi, kültür merkezi ödeneğinin de bugün-yarın geleceğini tahmin ediyorum. Erzurum gibi bir kültür ve medeniyet şehrinin ihtiyacı olan bu kültürel projeleri çok kısa zamanda yapıp, halkımızın hizmetine sunmayı arzu ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.