Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

UMARIZ ERZURUM’U DA ŞARJ EDER

UMARIZ ERZURUM’U DA ŞARJ EDER
16 Kasım 2020 19:18
ELEKTRİKLE çalışacak araçların şarj ünitelerinin üretimine Erzurum’da başlandı. Erzurum-Pasinler karayolu üzerinde kurulan ve kısa sürede hizmete giren fabrika Gersan Elektrik A.Ş. Yatırım Koordinatörü Ensar Temur tarafından basın mensuplarına tanıtıldı. Tanıtım sırasında son derece ilginç bir değerlendirme yapan Ensar Temur, “Erzurum’da, Doğu Anadolu Bölgesi’nde hayvancılık yapılmamalı, Türkiye olarak büyük bir yanlışın içindeyiz” diyerek de ezber bozdu.
Yaşanan korona salgını nedeniyle fabrikanın üretime planlanan tarihten daha sonra geçebildiğini belirten Ensar Temur, her şeye rağmen üretime geçmiş olmanın sevincini ve haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
ILICALI’NIN DAVETİ İLE GELDİK
Yaklaşık dört yıl önce, elektrikli araçların piyasaya çıkmasıyla birlikte şarj üniteleri üretmeye karar verdiklerini vurgulayan Temur, dönemin Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın daveti üzerine Erzurum’u yatırım planlarına aldıklarını hatırlattı.
DENEME ÜRETİMLERİ YAPILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a fabrikanın Erzurum’a kurulması noktasında söz verdiklerini kaydeden Temur, “Kasım ayı itibariyle prototif noktasında imalatlarımız yapıldı. Deneme şeklinde yaptığımız ürünlerin bir kısmını İstanbul’a,  birkaçını da yurtdışına deneme amaçlı gönderdik. Allah nasip ederse aralık ayı ortası gibi seri imalata geçmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz 2 bini kapalı, toplamda 10 bin metrekare alan üzerine kurduğumuz tesislerimizde ayda 2 bin adet şarj ünitesi imal etmek. Talep olursa üretimimiz ayda 5 bin adete çıkarabiliriz” dedi.
DOĞU’DA HAYVANCILIK OLMAZ
Soğuk iklime sahip Doğu Anadolu Bölgesinde hayvancılık yapılmaması gerektiğini belirten Temur, “Örneğin İzlanda, Norveç, Danimarka gibi ülkelere yönelik olarak yaptığım iş seyahatlerinde, gezilerde, çalışmalarda sanayi tesislerinin daha çok soğuk bölgelerde yapıldığını gördüm. Avrupa ülkelerinde de hayvancılık yapılıyor. Ama yetiştirici iklimi daha yumuşak yerleri tercih ediyor. Türkiye olarak yanlış yapıyoruz. Çoğu uzman, ‘doğuda hayvancılık yapılır’ gibi yanlış değerlendirme yapıyor. Ben böyle düşünmüyorum. Devletin de katkısıyla bizim gibi bir çok firmanın Doğu Anadolu’ya gelip yatırım yapabilir. Bu sayede hem bölgenin kalkınması sağlanır, hem de göçün önüne geçilir” diye konuştu. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.